15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan bir grup Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) askerin darbe girişiminden buyana Çanakkale’de demokrasi nöbeti devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla İskele Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak alanlardan ayrılmıyor.
Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, demokrasi nöbetinin 17’nci gününde İskele Meydanı’na geldi. Turan’a Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan ve Ak Partili İlçe belediye başkanlarının yanı sıra partililer eşlik etti.
İskele Meydanı’nda halka hitap Eden Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, TSK içerisinde bulunan bir grup FETÖ üyesi askerin FETÖ ve Pensilvanya’dan talimat aldığını söyledi. Turan, " Bundan 17 gün önce bir grup terörist, askerimizin elbisesini kullanan, üniformasını kullanan terörist başka ülkelerden aldığı talimatla, FETÖ’nün ve Pensilvanya’nın talimatıyla bu ülkeye bir ayar vermeye kalktı.
Alanda vatandaşlara hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bundan 17 gün önce bir grup teröristin askerin üniformasını kullanarak, başka ülkelerden aldığı talimatla FETÖ’nün, Pensilvanya’nın talimatıyla bu ülkeye ayar vermeye kalktığını söyledi. Bu ülkenin farklı ülkelere boyun eğeceğini zanneden o malum örgütün tankla, topla çıkıp üzerlerimize yürüdüler. Ancak hepinizin bildiği gibi Başkomutanımız ‘sokağa çıkın’ dedi. Bir an düşünmeden bu meydanlarda bir araya geldik. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Aynı saatlerde Sayın Devlet Bahçeli Başbakanımızı aradı. ‘Ben devletin yanındayım’ dedi. Aynı şekilde diğer siyasi partilerimiz ‘bizlerde buradayız’ dediler. Her parti mecliste bir araya geldi. Aynı bildiriye imza attı. Bütün oyunları bozdu. Çanakkale’mizde kime karşı savaşmışsak, adeta yük vücut olduk. Omuz omuza olduk. Aynı savaşı tekrar verdik. Bir gecede bu ülkenin tarihi değişti. Bizim için 15 Temmuz asla 18 Mart’tan farklı bir tarih değildir. Bizim için 15 Temmuz 19 Mayıs’tan farklı bir tarih değildir. 23 Nisan’dan, 29 Ekim’den farklı bir tarih değildir. Saydığım tüm bu tarihler bu ülkenin egemenliği adına yapılan kavgaydı. Bugün o malum örgüt çıktı, milletin egemenliğine ve demokrasisine adeta saldırdı" dedi.
"KABİLE DEVLETİ OLSA BUNU YAPMAZ"
Gurbetçi Türklerin Almanya’da yapacağı demokrasi mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle bağlanmasına izin vermeyen Almanya Anayasa Mahkemesi kararına da değinen Turan, " Bakın, bugün hepinizin gördüğü gibi Almanya’da bir miting oldu. Oradaki vatandaşlarımız, Türkler ayağa kalktılar ve hep beraber ‘biz Türkiye’nin egemenliğine sahip çıkıyoruz’ dediler. Çok güzel bir iş yaptılar. Ancak anlaşılır bir şey değil. Ne yaptı Almanya Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanımızın oraya bağlanmasına karar vererek engelledi. Biz güldük. Rezillik. Kabile devleti olsa bunu yapmaz. Ne kadar sahte, ikiyüzlü olduklarını bir kez daha gördük. Hani sizin egemenlikle ilgili endişeniz yoktu. Hani Avrupa Birliği en medeni ülkelerdi. Hani siz İnsan Haklarına saygılıydınız. Hukukun üstünlüğü baş tacıydı. Onlarda bizimkiler gibi zor zamanda değil, rahat zamanda demokratlar. 7 düvele karşı nasıl ki şu karşı topraklarda hep beraber bedel ödemişsek, e olursa olsun. Bayrağımız düşürmemiş isek. Bugün Almanya’sı da, Amerika’sı da, Fransa’sı da kim ne derse desin. Bu milletin geleceğini ancak, bu millet tayin edecek. Bu ülkede hiç kimse bırakın darbeyi, darbenin d’sini ağzına alamayacak” diye konuştu.