AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, yeni anayasanın ülkede istikrar ve uzlaşmayı sağlayacağını ifade etti.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alparslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okay, gazetecilerle bir araya gelerek referandum konusunda görüş alış verişinde bulundular.

Atıç, yapılacak referandum ve yeni anayasada hükümet kurma işinin vatandaşa verileceğini vurguladı.

Memleketin huzuru ve barışının her şeyden önemli olduğunun altını çizen AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç: “Meseleyi sonuna kadar konuşmak istedik verilmeyecek cevap yok bizde. Bu konuyu derin derin konuşmak ana hedefimiz. Başka Türkiye yok her zaman bu değişim imkânını bulma şansımız da yok fedakârca çalışıyoruz. Bu anayasa ülkede istikrar ve uzlaşmayı sağlayacak. Her secim öncesi vatandaşın ortak söylemi ülkenin kalkınması için kim çalışacaksa o gelsin derdik ama her secim partiler yüzünden vatandaşlar birbirine düşüyordu. Bu konuda suçlu sistem ve sistemi oluşturanlardı. Bu da ülkede istikrarsızlığa yol açıyordu. Tamamen vatandaşı ayrıştırıcı secim kampanyaları yapıldı. 7 Haziran sonrası bunu bir kez daha gördük. Devlet Bahçeli ye başbakanlık bile teklif edildi ama o kabul etmedi Allah ondan razı olsun o hükümetin yaşayamayacağını biliyordu. Biz şunu talep ediyoruz. Yaşama seçiminde milletvekilleri için oy kullanılsın ama başkanlık için de aynı anda oy kullanılsın siyasi çekişmeler ülkenin iklimini bozmasın. İstikrarı milletin kendisi sürdürsün. Parti çekişmeleri yüzünden sıkıntı yaşanıyordu iki sandık var milletvekilleri bir sandıkta başkan adayları diğer sandıkta seçilecek. İkinci olarak anayasa değişikliğine neden evet diyoruz. Kutuplaşma bu sayede ortadan kalkacak. Hayır diyenlere baktığımızda marjinal gruplar karşımıza çıkıyor. Siyasi partiler halka hizmet ve milletin hepsini kucaklamayı ortak payda etmeli. Hükümetler ise hizmet ve birlik beraberlik etrafında buluşmalı. Ülke olarak 80 milyonun tamamına hitap edecek partiler artık kazanacak. Biz partiyi değil ülkemizi düşünüyoruz. Parti ayrıştırmamalı birleştirmeli. 15 Temmuz da bunu gördük kimse parti ayrımı yapmadı artık bun en sonra da bu devam etmeli. Bu fırsat yüz yılda bir gelir. Buradan çıkacak evet tüm dünyaya büyük bir mesaj vermemizi sağlayacak” dedi.

Atıç, yeni gelecek için oylamanın çok nemli olduğunu vurgulayarak toplumun tüm haklarının kapsayan bir anayasa olduğunu söyledi.

İl Başkanı Atıç, anayasa değişikliği konusunda ciddi bir adım atıldığını sözlerine ekleyerek: “Yeni bir gelecek için bu oylama çok önemli. Neden evet demek önemli. Anayasa çok farklıdır. Toplumun tüm haklarını kapsam altına alan metindir mevcut anayasa darbe anayasasıdır. Kısıtlayıcı bir anayasadır. Bunu 35 yıldır değiştirme vaat etti ama gerçekleşmedi. İlk defa bu kadar ciddi bir yol gidildi. Geçmişte bu konuda adım atanlar bu konudan büyük sıkıntı çekti. Halkın onayına sunuldu. İstikrarlı bir ülkeye ihtiyacımız var siyasî olarak. Bununla istikrara kavuşacağız. Kuvvetler ayrılığı anlayışı hâkim. Hükümet kurmak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak lazım. Siyasi istikrar sağlanacak. Hükümet kurma hakkı vatandaşa veriliyor. Bürokrasi ağırlığı ortadan kalkacak. Daha kaliteli ve hızlı hizmet geliyor. Güvenli ve huzurlu bir ülke için evet demeliyiz. Birlik ve uzlaşmayı sağlayan bir anayasa geliyor. Parti ayrımının önüne geçilecek. Tüm örgütler hayır derken sen neden hayır diyorsun. Onlar ülkenin geleceği olmasın diye hayır derken amaçları belli. Memleketin huzuru ve barışı her şeyden önemli. Evet, hayır derken memleketin çıkarı on planda olmalı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Hatay’a gelecek” ifadelerine yer verdi.