AK Parti, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın VIP girişinde miting yaparak partisinin milletvekilleri adaylarını tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, 1. bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimleri için ilk kez geldiği İzmir’de ilgiyle karşılandı. Miting alanını Binali Yıldırım’ın resimleri süsledi. Yolcu karşılama ya da uğurlamaya gelenlere polis, en fazla 5-10 dakika park izni verirken, miting için gelen yüzlerce araç yaklaşık 4 saat boyunca havalimanında park halinde bekledi. Polis hiçbir araca ceza yazmadığı gibi araçların kaldırılması için de anons etmedi.

Polis, AK Parti’nin İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda seçim çalışmalarını başlattığı VIP miting nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı. Havalimanı’nın VIP çıkışındaki geniş alan bariyerlerle kapatılarak miting alanı haline getirildi. İzmir merkez ve ilçelerinden yüzlerce araç miting için havalimanına geldi. Mitinge gelenler için seyyar tuvaletler getirildi. 1 Kasım seçimlerini havalimanının VIP bölümünde düzenlenen mitingle başlatan AK Parti, milletvekili adaylarını tek tek platforma çağırarak tanıttı. Sadece İzmir 2. Bölge 1’nci sıra milletvekili adayı Nükhet Hotar, tanıtım törenine katılmadı.

Bütün adaylar platformdan indikten sonra partideki 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olmayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, 1. bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın ismi anons edildi. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, platforma çıkarak partilileri selamladı. Daha sonra miting alanını dolduran partililere seslenen Yıldırım, teröre tepki gösterdi. Yıldırım, “Kahpe ve kalleş terör örgütü bayram demedi, kan akıtmaya devam etti. Buradan İzmir’den, Adnan Menderes’ten demokrasi şehidimizin, çok partili siyaseti başlattığı bu meydandan haykırıyoruz, kahpe terör örgütü, şunu iyi bilmelisin ki, bu vatan toprağının her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dedelerimizden, atalarımızdan bize emanet bırakılan bu mübarek toprakları asla ve asla kimsenin bölmesine parçalamasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Partililerin ‘Yolların kralı Binalı Yıldırım’ şeklindeki sloganlara Yıldırım, “Yolların kralı yok, yolların kuralı var gençler. Siz siz olun yolların kuralına uyun. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik.” şeklinde karşılık verdi. Önlerinde seçim için 35 gün kaldığını ve sandığa gideceklerini belirten Yıldırım, İzmir ve Türkiye’de tekrar destan yazacaklarını savundu.

İzmir’e hizmetlerinin yeniden başladığını ifade eden Yıldırım, bakanlığı döneminde dış ve iç hatlar terminali yenilen Adnan Menderes Havalimanı’nı da kendilerinin yaptığını söyledi. Yıldırım, “Merak etmeyin hizmetlerimiz daha yeni başlıyor, yeni. Adnan Menderes Havalimanı 2011’de burada var mıydı? İşte Şimdi Adnan Menderes’in ismini şerefle taşıyan bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir’i de önümüzdeki dönem içeresinde inşallah Türkiye’nin tekrar hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik. Var mısınız?” diye konuştu.

Rakip bir partinin milletvekilinin kendisi için, ‘Efendim bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor’ dediğini de kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: “Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor, eserleriyle. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim, Konak Tünellerini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarını koymadılar. Ama tüneli açtığımızda ilk onlar geçti, varsın olsun. Bizim hizmetimizde particilik yok. 4 milyon İzmirli bizim kardeşimizdir.”

Eski Bakan Yıldırım, İzmir’deki 1 Kasım seçim çalışmalarını, “İlk günkü aşkla funda bismillah diyor, işbaşı yapıyoruz.” sözleriyle başlattı.