AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, genel seçimi başarıyla tamamladıklarını söyledi. İl binasında düzenlenen seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısından önce İl Kadın Kolları'ndan bir kişi, "Satılık basın, satılık basın dışarı." dedi. Toplantının sonunda ise Gürcan’a sorulan bir sorudan rahatsız olan bazı kişiler, basın mensuplarına hakaret etti.

Basın toplantısında konuşan İl Başkanı Gürcan, Manisa’nın AK Parti'nin Ege Bölgesi’nde dört milletvekili çıkardığı tek il olduğunu ifade etti. İzmir’de 11 vekilden 8’e düşüldüğünü aktaran Gürcan, “Manisa’da vekil sayısı düşmesine rağmen temsilimiz düşmedi. AK Parti, Manisa’da Ege’nin efesi konumuna oturmuştur. Kütahya’da 4’ten 3’e, Aydın’da 3’ten 2’ye düşmüş, Denizli’de bakan olmasına rağmen vekil sayısı 4’ten 3’e düşmüştür. Türkiye’de Hatay, Adana ve Manisa’da, bir önceki yerel seçimlerde aldığımız oyun üstüne çıkarak tarihi bir başarıya imza atıldı. Manisa’da AK Parti 325 bin oy alıp MHP’li Büyükşehir Belediyesi 355 bin alırken bu seçimlerde AK Parti oyunu arttırarak, Büyükşehir Belediyesi’ne tarihi bir hezimet yaşatmıştır. AK Parti’ye olan teveccüh tüm hızıyla dönmüştür.” dedi.

Genel olarak istedikleri sonucu alamamış olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Zülfikar Gürcan, “Biz hiçbir şey olmamış gibi tüm teşkilatımızla dimdik ayaktayız. 7 Haziran’da kayıp olmuş gibi davranmayarak çalışacağız. 2011 seçimlerine göre AK Parti'de, Türkiye genelinde yüzde 10 oranında bir düşüş var. Bu düşüş bizde de yaşandı. Bu düşüş, HDP ile ilgilidir. Yüzde 5,5’ten yüzde 13’e yükselmiş bir HDP var. HDP, Manisa’da yüzde 6,5 oranında oy aldı. Biz Manisa’da HDP gerçeğini yok ettik ancak Türkiye’de de bu olursa AK Parti’nin oyları dönecektir. Manisa’da yaşanan oy kaybı, genel bir düşüşle alakalıdır.” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber’in, genel seçime yetersiz teşkilatlarla gidildiğine yönelik açıklamasını sormayı üzerine Gürcan, “Biz böyle düşünmüyoruz. Böyle bir beyanat olduğunu bilmiyordum. Teşkilatımız, sonuna kadar özverili bir şekilde çalıştı. Recai Bey’in söylemleri sürçilisan olmuştur. Biz gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Zaten şu anda Ege’de dört vekille temsil edilen tek il olmak da bunun bir örneğidir. Rakamlar önümüzde, Türkiye genelinde oy düşüşü var, Manisa da bundan payına düşeni almıştır. Türkiye nezdinde Manisa, en az hasarla en iyi neticeyi elde etmiştir. Bizim görmemiz gereken, Manisa’nın başarmış olduğudur.” diye cevap verdi. Bu soruda rahatsız olan bazı Kadın Kolları üyeleri ise toplantının sonunda basın mensuplarına hakarette bulundu. Basın mensuplarının karşılık vermesi üzerine ortam gerildi. AK Parti yöneticilerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı ve basın mensupları binadan ayrıldı.