Milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti’nin iktidarda olduğu 13 yıllık süreç eski Türkiye’nin tasfiye süreciydi. Önümüzdeki dönem inşallah yeni Türkiye’nin inşası süreci olacak.” dedi.

Aydın Kültür Merkezi’nde, AK Parti adayları ve partililerin katıldığı tanıtım toplantısında Özmen, “13 yıllık bir siyasi parti olsak da aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın miraslarını omuzlarımızda taşıyan bir partiyiz. 1071’de Malazgirt Ovası’nda Sultan Alpaslan’ın arkasında namaza duran, ellerini dua için semaya açan neferlerin hissiyatı neyse bizim de hissiyatımız odur. Kudüs’ü barış şehri yapmak için ilerleyen Selahattin Eyyubi’nin askerlerinin duyguları neyse, hissiyatı neyse bizim de duygularımız onlardır. Bizler Mohaç’taki, Çanakkale’deki hem şehadet şerbeti içmek hem de zaferleri kuşatmak için sabırsızlıkla bekleyen ecdadın torunlarıyız. Bizler hep birlikte Kurtuluş Savaşı'nda var olma ya da ebediyen yok olma onuruyla yaşamak veya onuruyla şehit olmak arasında seçim yapan Mehmetçiklerin torunlarıyız. Biz asırlardır yürüyoruz. Asırlardır hem vatanımızı hem milletimizi hem de elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları korumak için, gözetmek için, dünyayı daha yaşanır hale getirmek için mücadele veriyoruz. Biz kökü olmayan, ruhu olmayan, geçmişiyle irtibatı koparmış bir parti değiliz. Bu harekette Sultan Alpaslan'ların imanı, Osman Gazi’nin basireti, Fatih Sultan Mehmet’in kahramanlığı, Abdülhamit Han’ın dirayeti vardır. Bu harekette merhum Adnan Menderes’in millet adına verilmiş canı vardır." şeklinde konuştu.

Ömer Özmen, adayların da tek tek söz aldığı toplantıda şunları kaydetti: "Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri, darbecilerin getirdikleri haberlere inanarak pozisyon alanları hiç kimse bu gün hatırlamıyor ama Allah’a hamdolsun, bu dava dimdik ayakta ve bu davaya inananların hepsi burada. Yarına umutla bakıyoruz. Selam olsun Türkiye’nin yeni mimarlarına. Selam olsun, yeni Türkiye’nin inşası sürecinde bir karınca misali katkı sağlayanlara. Selam olsun bu dava için gece gündüz çalışanlara.”