AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmayı 'siyasetin doğası gereği düşünce farkının ifadesi' olarak değerlendirdi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, il binasındaki basın toplantısında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevapladı. Tutumlu, yaşananların düşünce ayrılığından kaynaklandığını savundu. Tutumlu, siyasi partilerde herkesin aynı konuda aynı düşünceleri sarf etmesi, aynı şeyleri istemesinin mümkün olamayabileceğini belirtti. Tutumlu, "Dolayısıyla farklı düşüncelerin ifadesi söz konusu olabiliyor. Sorun onların kendi aralarında diye düşünüyorum. Ama siyasi kısmını değerlendirebilirim. Kaldı ki aynı meseleye aynı şekilde bakmayan insanlar zaman zaman düşüncelerini kamuoyu önünde de dile getirebilir. Bu aynı zamanda kamuoyunun nabzını ölçmek, kamuoyunun bu konudaki tepkisini değerlendirebilmek noktasında da önemlidir." dedi.

Tutumlu, AK Parti'de geçmişte de önemli konularda düşünce ayrılıklarının yaşandığını dile getirdi. Tutumlu, "AK Parti böyle şeylerin yaşanmadığı zamanlarda 'tek adam partisi' gibi tarif ediliyor. Şimdi farklı sesler duyulmaya başladığında da bu sefer bir 'kriz mi var?' deniliyor. Hayır, bu siyasi partilerin doğasında olan bir şeydir." diye konuştu.