AK Parti İstanbul İl Başkanlığı hem bayramlaşma hem aday tanıtım töreni yaptı. Törende, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan ‘Haydi Bismillah’ adlı seçim şarkısı da çalındı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bayramlaşma programını Haliç Kongre Merkezi’nde yaptı. Programda aynı zaman da aday tanıtımı da yapıldı. Törene eski bakanlar Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Burhan Kuzu, Aziz Babuşcu ile partililer katıldı.

İl Başkanı Selim Temurci, partililerin ve Türkiye’nin bayramını kutladı. Şehit aileleri, asker, polis ve çalışanların bayramını da kutlayan Temurci, İslam dünyasında akan kanın durması temennisinde bulundu. Mina’da yaşanan izdiham ve vinç kazasında hayatını kaybeden hacı adaylarına rahmet dileğinde bulundu.

7 Haziran seçimlerinden ders aldıklarını ifade eden Temurci, “7 Haziran’a kadar yaşadıklarımız var. Ama 7 Haziran ve sonrası bu ülkede yaşanan her şey, bize oy versin ya da vermesin aslında herkes 4 ay önceki Türkiye’yi özlüyor. 7 Haziran’dan elbette ders aldık. Millet olarak ders aldık, siyaseten AK Parti olarak ders aldık.” diye konuştu.

YSK'NIN YASAKLADIĞI ‘HAYDİ BİSMİLLAH’ ADLI PARÇA SESLENDİRİLDİ

İl başkanının konuşmasının ardından sahne alan Alper Kış, AK Parti’nin seçim şarkısı olarak seçtiği ‘Haydi Bismillah’ adlı parçayı seslendirdi. Kış, “Okuyacağımız eser ‘Haydi Bismillah’ CHP’li bir milletvekili tarafından yasaklandı. En güzel cevabı birlikte okuyarak verelim” dedi ve seçim şarkısını okudu. Söz konusu seçim şarkısı için CHP’li Mahmut Tanal, dini değerlerin siyasette kullanılmasının yasak olması nedeniyle YSK’ya itiraz etmişti. YSK da bu gerekçeyi haklı bularak şarkının kullanılmasını yasaklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eski bakan İdris Güllüce’nin de partililere seslendiği törende Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bayram mesajı ekrandan dinletildi.

Törende AK Parti milletvekili adayları da tanıtıldı.