AK Parti İzmir 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olan Mehmet Bayındır, sosyal paylaşım sitesi hesabından, sıralamadaki yeriyle ilgili hoşnutsuzluğunu ifade etti. Mesajına, listesinde bulunan kişilerden de destek geldi.

Facebook sayfasına, “Küçükmenderes Efeleri artık TBMM’de zeybek oynamak istiyorlar vesselam” başlığı altında bir mesaj yazan Bayındır, şu ifadelere yer verdi: “Parti yanında,vekil adayını da,''tıpkı cumhurbaşkanını seçtiği'' gibi,''TERCİH EDEREK'' seçmek isteyen çok değerli ve bilinçli seçmenlerim; listede ilk 5.ci sırada olmam ile 6.cı sırada olmam arasında kendileri için çook fark olduğunu ''ISRARLA'' açık,net ve samimi,biraz da beni pasiflikle suçlayarak, telefon ve mesaj yağmuruna tutmak suretiyle beyan ettiler ve ediyorlar...
Benzer durumun,7 nisan 2015 te CHP Afyonkrahisar örgütünde de yaşandığını,5.ci sıradaki Ahmet Toptaş'ın halk tarafından daha çok tutulup desteklenen ve partisine daha çok oy kazandıracağını düşündüğü 6.cı sıradaki Bekir Kasap lehine ''taktire şayan büyük bir erdemlilik ve medenilik sergileyerek'', hakkından feragat edip adaylıktan çekildiğini, bununla ilgili haberin http://www.mynet.com/…/chpli-toptas-1-oy-farkla-listeye-gir… linkinden detaylı olarak öğrenilebileceğini, ''zararın neresinden dönülürse kar olacağını'' tekrar tekrar bildirerek adeta beni ablukaya aldılar, alıyorlar...Bu durumda;''Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak'' adına,hali hazırdaki tabloya göre,6 vekil çıkarmak isterken 5'i de kaçırabileceğimiz endişesi giderek beni de değerli partim ve sevgili seçmenlerim adına ciddi olarak rahatsız etmeye başladı !!! Her zaman, seçmenin sağduyusuna ve basiretine güvenen ve o istikamette hareket etmeyi ilke edinen biri olarak, ben de durumun düzeltilmesi için YSK'nın yasal süresi olan 24 nisan 2015' e kadar üzerime düşen her türlü girişim,çaba ve tavrı göstermeye gücümün yettiğince sergileyeceğim... Unutmayalım ki 'Çıkmamış candan umut kesilmez', 'Zor; oyunu bozar' Tedbir ve gayret bizden, taktir,Allah (cc)'tan inşallah.”

Mehmet Bayındır’ın bu mesajına, tanıdıkları da yorum yaptı. Bir kişi, “Abi hakkını yediler senin benim gönlüm razı değil senin bu kadar hizmetine” şeklinde destek mesajı atarken bir başka kişi de, “Bu partiye fazlasıyla dürüst bir insansın hocam. Seni bu yüzden istemezler. Onlara pastayı paylaşacak vekiller lazım. Seni harcamasınlar biz üzülürüz sonra.” ifadelerine yer verdi.