Milletvekili genel seçimlerinde bir önceki seçime göre yaklaşık yüzde 10 oy kaybı yaşayan AK Parti’nin İzmir İl Başkanlığı sessizliğe gömüldü. Seçim sonuçlarını il başkanlığı binasında takip eden ve basın toplantısı düzenlemesi beklenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu basın toplantısı yapmadan parti binasından ayrıldı.

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda seçim sonuçlarının takip edilebilmesi için Seçim Koordinasyon Merkezi kurulmuştu. AK Parti İzmir milletvekili adaylarının birçoğu seçim sonuçlarını burada takip etti. Buradan seçim sonuçlarını takip eden isimler arasında İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir milletvekili adayı Veysel Eroğlu da yer aldı.

Sandık sonuçlarının gelmeye başlaması sonrası bekledikleri oyu olamayan AK Parti’de derin bir sessizlik hakim oldu. Basın toplantısı yapması beklenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir süre İl Başkanı Bülent Delican’ın odasında oturdu. Eroğlu daha sonra gazetecilerin bulunduğu ana çıkış kapısını tercih etmeyip parti binasından ayrıldı. Bir önceki seçimlerde AK Parti binasında oluşan kalabalığın bu seçimde olmadığı dikkatlerden kaçmadı.