Milletvekili genel seçimi için AK Parti'nin de aday listeleri kesinleşti. İzmir'deki sekiz milletvekilinden altısı aday gösterilmedi. Bunlar arasında, üç dönem kuralına takılan Binali Yıldırım ve Mehmet Sayım Tekelioğlu da var. İzmir milletvekillerinden listeye sadece 2. bölgeden Nesrin Ulema ve Hamza Dağ girebildi. Yıldırım ve Tekelioğlu dışında Aydın Şengül, İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Rıfat Sait de listeye giremedi.

ESKİ CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN ENİŞTESİ

AK Parti’nin üç dönem kuralına takılan milletvekillerinden biri de Mehmet Sayım Tekelioğlu. Aynı zamanda partinin kurucu üyelerinden olan Tekelioğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kız kardeşi Hatice Gül ile evli ve aynı zamanda Gül’ün halasının oğlu. Tekelioğlu da AK Parti de üç dönemi kuralına takılan 70’ten fazla vekilden biri olarak Meclis'e veda etti.

SAVCI ZEKERİYA ÖZ HAKKINDAKİ TWEETLERİYLE KONUŞULDU

AK Parti’nin aday listelerine girmeyi başaramayan bir diğer milletvekili ise Av. Ali Aşlık oldu. Bir süre il başkanlığı görevini yürüten Aşlık, 2011 genel seçiminde İzmir milletvekili seçilmişti. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’le ilgili tweetleriyle gündeme gelmişti. Savcı Öz, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürütüyordu. Daha sonra üyeleri değiştirilen HSYK tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Zekeriya Öz’ün eleştirel tweetleriyle gündeme geldiği dönemde kendi hesabından açıklama yapan Ali Aşlık, “Savcı Öz, Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak. Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.” ifadelerini kullanmıştı. İzmir'de görevliyken hakkında taciz iddiası ortaya atılan Savcı Gök, tayin edildiği Samsun’da, evinde ölü bulunmuştu.

AK Parti’de milletvekili aday listelerinde yer bulamayan bir diğer isim de Şengül oldu. Şehir plancısı olan Aydın Şengül, 2007-2009 yılları arasında İzmir’de il başkanlığı yapmıştı.

CHP’Lİ BAŞKANIN DANIŞMANIYDI

Listelerde kendisine yer bulamayan bir diğer milletvekili ise Denizli oldu. İlknur Denizli, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir dönem danışmanı olarak görev yaptı. 2011 genel seçiminde AK Parti’den milletvekili olarak Meclis'e giren Denizli, bu defa listelerde kendisine yer bulamadı.

AK Parti’de liste dışı kalan bir diğer milletvekili ise Rıfat Sait oldu.