Ak Parti Konya milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir destan yazılmıştır. Bu demokrasi destanıdır. Meclisimiz bir savaş kazanmış bir Meclis’ti, şimdi de bir demokrasi zaferi kazandı" dedi.
Davutoğlu, Meclis’te açıklama yaptı. Davutoğlu Türkiye’de tarihi bir gece yaşadıklarını söyleyerek, milletin onuruna yapılan saldırı olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Gazi Meclisimiz yine Gazi oldu. Devletin kurumlarına saldırdı. Türkiye’nin kara bir gün yaşanması için her şey yapıldı" ifadelerini kullandı.
Darbenin imasının bile yapılamayacağını kaydeden Davutoğlu, "Bunun en büyük teminatı milletimizdir. Dün Cumhurbaşkanımızın, hepimizin çağrısıyla sokaklarda, meydanlarda yiğitçe kendi iradesine, kendi onuruna sahip çıkan bütün vatandaşlarımı kucaklıyorum, tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. Bir destan yazılmıştır. Bu demokrasi destanıdır. Meclisimiz bir savaş kazanmış bir Meclis’ti, şimdi de bir demokrasi Zafer’i kazandı. Milletimiz en önemli öznesi, alanlara çıkan, canını ortaya koyan, kimilerini de tanıdığımız şehadet şerbetini içmiş kardeşlerimiz tarihe adları altın harflerle yazılarak geçti. Bu milletin sıradan bir ferdi olmak dahi büyük bir onurdur. Bu Onur’u yaşamış olmak hepimiz icin gelecek nezle bırakacağımız en büyük mirastır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete güven verecek liderlik sergilediğini söyleyen Davutoğlu, "Bu konuda kemiği geçen, kan döken herkese teşekkürü borç bilirim. 1 Kasım’da çık büyük bir katılımla milli irade oluştu. Bugün saldırma uğrayan Meclis 1 Kasım’da yüzde 85’i aşama bir katılımla oluştu. 10 Ağustos 2014’te milletimiz kendi iradesiyle doğrudan halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı’nı seçti. Milli iradenin tecellatgahı olan Meclisimiz her zaman açık, milletin iradesine sahip çıkacak şekilde hazır ve nazır olacaktır. Burada özellikle de darbe karşısında direnen, v daireye karşı tavır sergileyen, görevlerini ifa ederken milletin geleceği ve milletin bekası için canını ortaya koyan bütün emniyet görevlilerimize teşekkürü borç bilirim. Polislerimize, darbeye karşı dirençli bir tavır seçilecek askerlerimize ve bütün görevlilere minnettarız. Kimse dün gece yapılan bu tavrı, ve alçak saldırıyı Silahlı Kuvvetlere mal etmesin. Silahlı Kuvvetlerimiz başta Genelkurmay Başkan’ımız olmak üzere bütün kafesiyle darbe karşısında direnç göstermiştir" şeklinde konuştu.