AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan, partisinin gençlere çok büyük önem verdiğini vurgulayarak, gençlerle siyaset yapmanın Peygamber Efendimiz'in (sav) sünneti olduğunu savundu.

AK Parti Kayseri Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri ve adayların da hazır bulunduğu kongrede, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan bir konuşma yaptı. Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Furkan Doğan’ın abisi ve AK Parti Kayseri 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Doğan’ın da oğlu olan Mustafa Doğan, salondakilerin “Sen bize Furkan’ın emanetisin” sloganları eşliğinde kürsüye geldi.

Partisinin gençlere çok büyük önem verdiğini ifade eden Doğan, seçilme yaşının 18’e indirilmesi için çalışma yaptıkları dönemde muhalefet partilerinin buna karşı çıktığını söyledi. Doğan, “Biz seçilme yaşını 18’e düşürelim dediğimizde MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yanına 18 yaşında iki kardeşimizi alarak Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Sağına ve soluna koyduğu arkadaşları göstererek, ‘Bu çocuklar mı bu ülkeyi yönetecek, bunlar mı bu siyasette görev alacaklardır?’ dedi. Bu, MHP’nin Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine bakış açısını gösteriyor. CHP ve HDP, gençleri terörize ederek onların ölümleri üzerinden bir siyaset, bir rant elde etme peşinde.” şeklinde konuştu.

"GENÇLERLE SİYASET YAPMAK BİR SÜNNET"

Gençlerle siyaset yapmanın kendi partilerine nasip olduğunu savunan Doğan, şöyle devam etti: “Bunu daha önce de söylemiştim, gençlerle siyaset yapmak bir sünnet. Bu sünnet, doğal olarak bu partilere nasip olmuyor. Peygamber Efendimiz, bize en büyük örnek. İlk teşkilatlanmasını bütün Mekke müşriklerine rağmen 18 yaşındaki Erkam (ra)’ın evinde yaptı. Kurduğu devletin başkenti Medine’yi İslam’a hazırlamak için 21 yaşındaki Mus'ab bin Umeyr’i gönderdi. Habeşistan’a ilk hicret eden kafileye 18 yaşındaki Hz. Cafer mihmandarlık etti. Peygamberimiz, ahirete irtihalinden önce seferle görevlendirdiği son sahabe 18 yaşındaki Hz. Usame’ydi. Biz bu minvalde parti olarak bu sünneti devam ettiriyoruz. Ve 550 milletvekili adayımızın yüzde 10’u yani 55 tanesi 25-30 yaş aralığında. Bunların birçoğu aday gösterildikleri şehirde seçilecek yerdeler.”

Bu dönem hem eski başkanlar nezdinde hem de Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın nezdinde Meclis'te temsil edileceklerini belirten Doğan, “Başkanımız İstanbul 3. bölge 7. sıradan milletvekili adayı olmuş, Allah’ın izniyle hem Meclis’te bizi temsil edecek hem de gençlik kolları genel başkanlık görevini devam ettirecektir.” diye konuştu.