AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Evren’den esnaf ve sanatkarların sorun ve sıkıntılarını dinleyen milletvekili Yaşar, Malatya’nın ekonomik kalkınma noktasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek “Yeter ki biz kendi kişisel kaygılarımızı ve hesaplarımızı bir kenara bırakalım. Eğer bunları aşarsak ve el ele verirsek inanın 3-5 ayda ikinci bir Malatya kurulur” diye konuştu. Konuşmasına, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Yaşar, “Ülkemizin yaşadığı bir terör sorunu var. İnşallah bu sorunu kimseyi rencide etmeden, üzmeden, birilerinin hesaplarına alet olmadan aşacağız. Bu süreçte dilimize ve tarzımıza dikkat etmemiz lazım. Eğer bunlara dikkat etmezsek herkes bizim yaralarımızı kaşımaya çalışır” ifadelerini kullandı. Malatya’nın beşeri sermayesinin, bitki örtüsünün ve sanayisinin ekonomik kalkınma için yeterli olduğunu dile getiren Yaşar, “Malatya ulusal bir aktör ve bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Malatya’nın bu ilerleyişinde bizim çok fazla sorumluluk almamız lazım. Bizim siyasiler olarak, STK temsilcileri olarak yapmamız gereken el birliğiyle, gönül birliğiyle ve iş birliğiyle çıtayı yükseğe çıkartmak. Kaliteden, paylaşmadan taviz vermeden bireyselliği aşarak Malatya ortak paydasında birlikte el ele, kol kola yürümektir. Yeter ki biz kendi kişisel kaygılarımızı ve hesaplarımızı bir kenara bırakalım. Eğer bunları aşarsak ve el ele verirsek inanın 3-5 ayda ikinci bir Malatya kurulur” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESKKK Başkanı Ali Evren ise esnaf ve sanatkarların sorun ve sıkıntılarını AK Parti Malatya milletvekili Nurettin Yaşar’a aktardı. AK Parti hükumetinin esnaf ve sanatkarlara büyük destek verdiğini söyleyen Evren, “Hükumetimiz sağ olsun esnafımızla ilgili her konuda elini taşın altına soktu. Ama hala çok küçükte olsa bazı eksiklikler var. Bu eksikliklerin de en kısa sürede çözüleceğini İnancımız tamdır” diye konuştu.
Evren, 2015 yılında esnaflara verilmeye başlanan 30 bin TL’lik faizsiz krediye çok yoğun başvuru yapıldığını ve bunun sonucunda da kredi başvurularının durdurulduğunu aktararak esnafların konuyla alakalı bir an önce çözüm beklediklerini milletvekili Yaşar’a iletti.