MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, "HDP Kürtlerin omzundan, PKK da HDP'nin omzundan Türkiye'ye savaş ilan etmiş durumda. Biz bunu deşifre etmek, teşhir etmek ve milletimize anlatmak durumundayız" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhan, koalisyon görüşmelerine değinerek, AK Parti dışındaki unsurların bir proje dahilinde bir araya getirilmesinden bir siyasi irade ortaya çıkmayacağının net bir şekilde anlaşıldığını ifade etti.

Koalisyon görüşmelerinde ortaya verimli bir sonucun çıkmadığını belirten Özhan, "Şimdi yeniden bir erken seçime gidiyoruz. Koalisyon, ne siyasal ne de toplumsal zemini güçlü olmadığı için bir netice ortaya çıkmadı. Bunda da emin olun AK Parti'nin hiçbir günahı yok" dedi. 

En hayırlı sonucun yeniden seçime gidip neticesine razı olmaktan ibaret olduğunu dile getiren Özhan, "Gönül isterdi ki bir seçim hükümetiyle seçime gidelim. Ama maalesef ne CHP ne de MHP buna yanaşmadı. Maalesef bir seçim hükümeti de kuramadık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez hayata geçecek olan Cumhurbaşkanı eliyle seçime gitme durumu bir anayasal zorunluluk oldu. Bu, Cumhurbaşkanı'nın tercihi değildir. Anayasada siyasi partiler bir koalisyon veya bir seçim hükümeti kurmadığında Cumhurbaşkanı'nın mecbur olduğu bir durumdur" diye konuştu. 

PKK terör örgütünün eylemlerine de değinen Özhan, "Emin olun çok kötü bir dönem yaşıyoruz. 90'lardan çok daha kötü bir dönem yaşıyoruz. 1990'larda bir anda PKK terörü bitse, Kürt meselesi aniden çözülse, ülkemiz güllük gülistanlık değildi. Yeterince sıkıntımız vardı. Bir vesayet rejimi, 28 Şubat darbesi, ardı ardına ekonomik krizler, kişi başına 2 bin doları zor bulan gelir, böyle bir ülkeydik. O dönemde PKK terörü, kötülüklerden bir kötülüktü. Kürt meselesi, sorunlardan bir sorundu. Ama şu an PKK terörü, memleketteki neredeyse tek sorun" dedi.

PKK'nin 1985'te ne yapıyorsa, 2015'te de aynısını yaptığını belirten Özhan, "Türkiye, tarihi boyunca en fazla demokratikleştiği dönemde, PKK en fazla terörist bir örgüte dönüştü. Böylesine bir terse gidiş, böylesine demokrasiden, normalleşmeden uzaklaşan bir çizgiyi açıklamanın hiçbir imkanı yok. Bu işte bir gariplik var. Bunlar Kürtlerin tercihi de değil. HDP Kürtlerin omzundan, PKK da HDP'nin omzundan Türkiye'ye savaş ilan etmiş durumda. Biz bunu deşifre etmek, teşhir etmek ve milletimize anlatmak durumundayız. Kısa vadeli bir travma yaşanıyor. Bu travmatik anlarda tercihler yanlış olabilir. Ama orta ve uzun vadede bu sürdürülebilir değildir" ifadelerini kullandı.