MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, "AK Parti'nin inşallah 1 Kasım seçimlerinde milletin teveccühüyle yeniden tek başına iktidar ve istikrarı sağlayacak parti olmasını ümit ediyoruz. Malatya'da bunun açık işaretlerini görmüş olduk" dedi.

Özhan, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutuğlu'nun dün Malatya'da düzenlediği mitingde toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren müjdeler verdiğini söyledi.

Özhan, Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri için sınırlı sayıda yapacağı mitinglerin arasına Malatya'yı da almasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Malatya mitingi, kampanyanın en sonunda, önemli bir miting olarak kayda geçti. Başbakanımız bu mitingimizde 10 maddelik yeni bir müjde paketini de açıkladı. Adına da sağolsunlar, 'Malatya Sözleşmesi' dediler. Medyamızda da 'Malatya Sözleşmesi' ve 'Malatya müjdeleri' olarak duyuldu" diye konuştu.

Gençlere yönelik projelere bir yenisinin daha eklendiğini kaydeden Özhan, şöyle devam etti:

"Gençlerimize öncelikle ücretsiz internet getiriyoruz. Ücretsiz mobil internet imkanı sağlayacağız. Bu dünyada bir ilk. Dünyada bunu uygulayabilen başka bir ülke yok. Bunu inşallah hayata geçireceğiz. Gençlerimizin bir meslek edindirme programına dahil olmak kaydıyla ilk kez girdikleri işlerinin bütün bir yıllık maaşlarını ve SSK primlerini biz ödeyeceğiz. İş kurmak isterlerse 50 bin lira hibe veriyoruz. Bu yetersiz bulunursa 100 bin lira da faizsiz kredi veriyoruz. Gençlerimize ciddi anlamda yatırım yapıyoruz. Türk Hava Yollarında uçtukları zaman yeni bir indirim paketi getiriyoruz."

Özhan, 330 lira olan burs miktarını 400 liraya çıkaracaklarını belirterek, "Bu yüksek lisans ve doktoraya da ciddi şekilde yansıyacak" dedi.

Türkiye'de ilk kez AK Parti döneminde vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını dile getiren Özhan, bu hizmeti CHP'nin 8 sene sonra fark edebildiğini belirtti.

- "1 Kasım'da Malatya yine rekor kıracak"

Özhan, Başbakan Davutoğlu'nun dün açıkladığı 10 maddelik sözleşmenin AK Parti'nin seçim beyannamesinin bir uzantısı olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin zoru başardığını ve bu nedenle 13 yıldır iktidarda olduğunu belirten Özhan, "AK Parti'nin inşallah 1 Kasım seçimlerinde milletin teveccühüyle yeniden tek başına iktidar ve istikrarı sağlayacak parti olmasını ümit ediyoruz. Malatya'da bunun açık işaretlerini görmüş olduk. Malatya inşallah yine rekorlar kıracak, 1 Kasım'da istikrarın sürmesi için en güçlü desteği Malatya'dan Türkiye'ye vermiş olacak" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da dün gerçekleştirdikleri mitinge büyük bir coşkuyla katılan Malatyalılara teşekkür etti.