MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekilleri ve milletvekili adayları 1 Kasım genel seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sıla Derneği Kız Kur'an Kursu ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezini (KETEM) ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ziyaretlerde Çalık, AK Parti iktidarlarında 13 yıl boyunca kadınlara yönelik önemli düzenlemeler ve değişiklikler yaptıklarını, yeni dönemde kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi için birçok politikayı hayata geçireceklerini kaydetti.

Kadınların üretime ve istihdama katılmasıyla üreten bir toplumun oluştuğunu belirten Çalık, "Kadınlarımızın istihdam edilmesi noktasında çok ciddi mücadeleler verdik. Kadın istihdam oranını yüzde 24'ten yüzde 26.6'ya, iş gücüne katılımını da yüzde 32'ye çıkarmış vaziyetteyiz. Kadının iş gücüne ve istihdama katılımı, üreten toplum haline gelmemize vesile oluyor. Kadınlarımızın üretmesiyle toplumumuzun üretmesi, ülkemizin ve milletimizin üretmesi de beraberinde artıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da seçim çalışmaları kapsamında Kışla Caddesi esnaflarını ve Sağlık Hak-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Yaşar, 1 Kasım'da milletin önemli bir tercih yapacağını belirterek, Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete ihtiyacının olduğunu, bunun için de AK Parti'nin yeniden tek başına iş başına gelmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ile genel seçim çalışmaları kapsamında Tepeköy, Topraktepe, Suluköy, Duranlar, Göktarla, Kırkpınar ve Tohma Mahallel'erini ziyaret etti.

Şahin, 1 Kasım seçimlerinde her oyun önemli olduğuna dikkat çekerek, "7 Haziran'daki gibi rehavete kapılıp, 'AK Parti zaten iktidarda, ben sandığa gitmesem de bileğini kimse bükemez' demeyin. Vereceğiniz bir oy, şer ittifakını bozmaya yeter. Mutlaka vatandaşlık görevimiz ifa edelim" dedi. 

AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan da 1 Kasım'ın milat olduğunu belirterek, milletin dua ve desteğiyle AK Parti'nin yeniden tek başına iş başına geleceğini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise genel seçim çalışmaları kapsamında çarşı merkezinde esnaflarla bir araya geldikten sonra Gençlik Konseyi Malatya Şubesi’ni ziyarete etti.

Milletin 1 Kasım'da önemli bir tercih yapacağını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"7 Haziran'dan sonra AK Parti kadroları Türkiye'ye sahip çıkmasaydı, Türkiye sahipsiz kalacaktı. Bahçeli, iktidar sorumluluğundan kaçtı. Türkiye'nin terörle mücadelesinin en kritik zamanlarında başbakanımız, MHP'ye 'Türkiye kritik, zor bir zeminden geçiyor. Gelin bu terörle mücadelemize destek verin' dedi. Ama ne dediler, 'Hayır.’ Yani 7 Haziran'da milletin verdiği mesaja direndiler, kulak vermediler, milletin sözünü dinlemediler. Biz aziz milletimizin kararına saygı duyuyoruz. AK Parti'ye göre 'Millet ne derse o olur.' Biz önce Allah'a, sonra millete dayandık."