KAYSERİ (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Sağlıktan ulaşıma her alanda Türkiye'yi değiştirdik ama yetmez daha yapacak çok işimiz var. Güçlü, gelişmiş, ileri demokrasiye ulaşmış dünya lideri bir ülke inşa etmek istiyoruz" dedi.

İşler, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Melikgazi İlçe Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 15 yıl önce her yerin güllük gülistanlık olmadığını söyledi.

Çok büyük yokluk ve sıkıntılar arasından geçilerek bu günlere gelindiğini ve bu günlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden İşler, "Gençlerin özellikle yakın geçmiş siyasi tarihini okuması gerekiyor. Azimli olunduğu zaman nelerin başarılabilineceğini AK Parti gösterdi. Azimli, gayretli olacağız ama her şeyden önce kendimizi iyi yetiştireceğiz. Herkes kendi alanında bir numara olmak durumunda. Üniversitelerde çift ana dallar var. Buralarda güzel eğitim alacaksınız, yabancı diliniz olacak. Türkiye'yi, dünyayı tanıyacaksınız, hedefiniz, idealiniz olacak. Bunlar olunca 2023 hedeflerini birlikte gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Geçmişe bakıldığında bir insanın, bir peygamberin insanlık tarihine nasıl damga vurduğunun görülebileceğini anlatan İşler, herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu, o nedenle herkesin kendisini önemsemesi gerektiğini vurguladı.

Herkes iddialı olursa o zaman bu başarıların devam edeceğini belirten İşler, şunları kaydetti:

"Hepimizin Hz. Peygamberin hayatından örnekler alması lazım. Kur'an-ı Kerim'de bir ayette, 'bir millet kendini değiştirmedikçe Allah o milleti değiştirmez' diyor. Değişim ibaresi bizim o cüzi  irade dediğimiz irade insana, topluma bırakılıyor. Toplumlar değişmek isterse Allah  da onların bu iradesini yerine getireceğini, önlerini açacağını söylüyor. Milletimiz, 3 Kasım 2002'de bu değişim iradesini ortaya koydu. Biz, milletimizin beklentilerini bildiğimiz için her alanda gerekeni yaptık. Sağlıktan ulaşıma her alanda Türkiye'yi değiştirdik ama yetmez daha yapacak çok işimiz var. Güçlü, gelişmiş, ileri demokrasiye ulaşmış, dünya lideri bir ülke inşa etmek istiyoruz. O inşaya 3 Kasım'da başladık, bugüne kadar getirdik. Karizmatik bir liderle girmiş olduğumuz 9 seçimi kazandık."

Şimdi yeni bir döneme girildiğine dikkati çeken İşler, kurucu liderleri Çankaya'ya çıkan partilerin bölünüp dağıldığını söyledi.

AK Parti'nin de aynı duruma düşeceği beklentisi içinde olanlar olduğunu kaydeden İşler, "İktidarın kendilerine kalacağını düşünerek ellerini oğuşturanlar oldu ama onların beklentilerini boşa çıkardık çünkü biz bir aileyiz. Dolayısıyla AK Parti kurulduğu günden bu zamana kadar kurumsal kimliğini oluşturmuş, kadroları yetişmiştir. Bu kadrolar inşallah Türkiye'ye hakim hale gelmiştir. Hedeflerini koymuştur. Eğer biz yanlış yapmaz, bu samimiyetimizi kaybetmezsek, bu heyecanımızı, aşkımızı korursak Allah'ın izniyle AK Parti kadroları 2053 hedeflerini de gerçekleştirecek, Türkiye'yi 2071'lere taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

 

- "Zor bir coğrafyadayız"

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu dile getiren İşler, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada idareci, yönetici, padişah, başbakan, cumhurbaşkanı olmak gerçekten yürek ister. Zor bir coğrafyadayız. Sultan Abdulhamid, 33 yıl iktidarda kalıyor. O dönemin siyasi tarihiyle bugün arasında çok benzerlik var. Sultan Abdulhamid, güçsüz padişahlardan sonra padişah olan, tahta oturan bir insan. İmparatorluğun yıkılışını 33 yıl geciktiren bir padişah olmasına rağmen hakkında söylenmedik şey kalmadı. 'Kızıl Sultan', dediler, 'sansür uyguluyor' dediler, buna benzer bir sürü karalama yaptılar. Ne zaman ki biz halktan yüzde 50 oy aldık, 2011 seçimlerinden sonra hem Türkiye'de hem de dünyada müthiş bir karalama kampanyası ve algı operasyonu başlattılar. 'Tayyip Erdoğan dikdatör oldu', 'Türkiye demokrasiden uzaklşaşıyor', 'sultan', dediler, 'padişah' dediler, karikatürler çizdirdiler ama milletimiz yutmadı, o algı operasyonuna prim vermedi ama bizim de bu algı operasyonunu değiştirmek için hem Türkiye ölçeğinde hem de uluslararası arenada çok iyi çalışmamız gerekiyor. Yalan, çamur atıyorlar ama tutmasa da izi kalıyor, birtakım sıkıntılara yol açıyor. Bunlarla mücadelemizi sürdürmemiz lazım."