25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kayıt işlemlerini tamamladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Işık, ilk dönem milletvekilliği kadar heyecanlı olmadığını ifade etti. "Yeni dönem, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı olsun." diyen Işık, "Türkiye 3 dönem sonra bir koalisyon dönemine girdi. İnşallah bu süreçten de Türkiye güçlenerek çıkar diye temenni ediyoruz." dedi.

AK Parti-MHP koalisyon iddialarıyla ilgili ise Işık, "Bu konuların şu anda tamamı spekülasyon noktasında. Şu an benim bildiğim resmi görüşme trafiği yok. Bunu partimizin yetkili kurulları, MHP'nin de yetkili kurulları kendi aralarında varsa eğer bir görüşme açıklarlar. Ama benim bildiğim şu anda henüz resmi bir görüşme yok." diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli arasındaki koltuk atışmasıyla ilgili bir soruya da Işık, bu konuda CHP ve MHP'lilerin yorum yapması gerektiğini kaydetti. Meclis Başkanlığı seçimi ve adaylık konusunda Işık, "Bunların tamamı partilerin yetkili kurullarında görüşülerek ortaya koyacakları bir durum. Dolayısıyla AK Parti'nin yetkili kurulları mutlaka bu değerlendirmeleri yapar ve ondan sonra bir ismi en azından, biliyorsunuz parti aday göstermiyor Meclis Başkanlığı için ama partinin bu konudaki değerlendirmeleri, milletvekilleri arasındaki değerlendirmeleri yapıldıktan sonra ortaya mutlaka bir isim çıkar." şeklinde konuştu.