15 Temmuz’da hiç hesapta olmayan bir süreç yaşandığını kaydeden AK Parti Milletvekili Murat Demir, yaşanan sürecin Türk milletinin dik duruşu sayesinde atlatıldığını kaydetti. Demir, Türk milletine bu zulmü yaşatanlara, FETÖ mensubu olup da meydanlarda göstermelik bayrak sallayanlara acınmayacağını, o kişilerin al bayrağın altında ezileceğini vurguladı.
Yaşanan darbe girişiminin Türk milletinin kararlı duruşu sayesinde bertaraf edildiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Murat Demir, yaşanan süreçte hem Türkiye’deki hainlerin hem de dünyadaki işbirlikçilerinin Türk milletinin gücünü bir kez daha gördüğünü söyledi.
“Bu hainlerin cezası idam olmalıdır”
15 Temmuz tarihinden bugüne Türkiye’de birçok şey değiştiğini belirten AK Parti Milletvekili Murat Demir şöyle devam etti:
“Artık Türkiye’de daha farklı düşünülmesi gereken bir süreç başladı. Yaşanan hain darbe girişimini yakinen yaşamış biri olarak söylemek gerekir ki bu gerçekten ciddi bir tramvaydı. Elinde hiçbir silah olmadığı halde milletin ödediği vergilerle alınmış silahlarla halka kurşun sıkanlar, kurşun sıkılması talimatı verenler, bunlara destek olanlar ve bunlara destek olmayı sürdürenler, kendilerini kamufle ederek meydanlarda bayrak sallayanlar için acıma duygusunu tamamen yitirdik. Kendilerini saklamak için meydanlarda göstermelik bayrak sallayanlara da sıra gelecek. Bu hainlere destek olmayı içlerinde sürdürenler çok iyi bilsinler ki meydanlarda göstermelik olarak salladıkları al bayrağın altında ezilecekler. Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. 16 Temmuz sabahında ne olacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Kastamonu’da gece geç saatlerde stadyumun ışıklarının yakılmasının nedenlerini çok iyi biliyoruz. O yüzden çok zorlu bir süreçten geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Türk milleti uyanık olacak ve meydanlardaki nöbetler bitmiş olsa bile evlerinde nöbetlerine devam edecek. En ufak bir kıvılcımda sokağa inmek zorundayız. Bu süreçte dünya artık Türkün gücünü gördü ve geçmiş dönemlerdeki vatanperverlik duygusunu tekrardan hissetti. Asker üniforması giymiş bir grup hain ve bunların başındaki hainin milletimize ateş ettirilmesinin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Bu sebeple daha önceden de dile getirdiğim gibi bu vatan hainlerine uygulanacak olan ceza idamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Yenikapı’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yasa geçtiği takdirde yasayı onaylayacağını ifade etti. Benim memleketim olan Cide’de bir şehidimiz, bir gazimiz varsa ve biz bunları en ağır şekilde cezalandırmazsak şehitlerimize, gazilerimize ihanet etmiş oluruz. Bu hainlerin cezası idam olmalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu teklif gelecek ve ilk imzayı da ben atacağım.”
“Türkiye’nin ekonomik temelleri sağlam zeminde”
Darbe girişiminin ekonomi üzerinde de bir dalgalanmanın yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Murat Demir, “15 Temmuz hain darbe girişimi siyasi, sosyal ve kültürel alanda olduğu gibi ekonomide de bir kayıp yaşanmasına neden oldu. Hükümet yetkililerimiz yaşanan kaybın 300 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu rakam daha da çok olabilir. Bu süreçte ciddi bir para çıkışı yaşandı. Piyasalarda çok az bir tedirginlik oldu. Ekonomimizde yaşanan istikrar sayesinde piyasalar fazla dalgalanmadan, dolarda, avroda ve faizlerde fazlaca bir yükselme olmadan bu yaşanan sıkıntılı süreçten sıyrıldık. Önceki dönemlerde olsaydık eğer şu anda ekonomimiz ne halde olurdu tahmin etmek bile istemiyorum. Ekonomik yapımız sağlam olmasaydı belki iflas etme derecesine kadar gelmiştik. Çok şükür böyle bir durum yaşanmadı. Kısa sürede toparlandık. Türkiye’nin ekonomik temelleri sağlam zeminde” diye konuştu.
Vergi affı can simidi oldu
Hükümet tarafından açıklanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ‘Vergi Affı’nı da değerlendiren AK Parti Milletvekili Murat Demir, Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerin ödeme sorunları yaşadığı bir dönemde hayata geçirilen vergi affının esnaf ve sanatkârlarca büyük bir memnuniyet ve heyecanla karşılandığını belirtti.
“Kastamonu’ya yatırım için odaklandım”
Hem İstanbul’da hem de Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar sonrasında Kastamonu için önemli çalışmaların ortaya çıktığına dikkat çeken Demir sözlerini şöyle tamamladı:
“Geçen hafta içi Pegasus Hava Yolları’na ziyarette bulunduk. Pegasus haftanın her günü uçuş ile İzmir seferleri düzenlenmesi taleplerimize çok olumlu yanıt verdiler. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra hem haftanın her günü uçuş gerçekleştirilecek hem de İzmir’e uçak seferleri düzenlenecek. Pegasus Hava Yolları’na bakanlık nezdinde yapılması ve takip edilmesi gereken ne varsa yapacağımızı belirttik. Uçuş okulu konusunda olumlu yaklaşımlar ancak eğitim sırasında her gün uçuş yapılacağı için bir takım endişeler var. Bu endişelerin başında ise kış mevsiminin getirdiği şartlar ilk sırada yer alıyor. Israrlarımız sonucunda yine de bir değerlendirme yapacaklar. Kastamonu için yatırımcı gelmesi için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çinli bir firmayla temas halindeyim. Firmanın temsilcileri Kastamonu’da ciddi bir yatırım düşünüyorlar. Önümüzdeki hafta içerisinde Kastamonu’ya gelecekler. Organize Sanayi Bölgesi’nden yer bakacağız. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nde yer bulunmazsa yeni yapılacak Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisini sağlayarak yatırıma başlamalarını sağlayacağız. 10 milyon dolarlık bir yatırım olacak ve ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlayacak. Ben sadece Kastamonu’ya yatırım yapılması konusuna odaklandım. Bunun dışında kurulacak olan yerli otomobil fabrikasının bir bölümünün Kastamonu’ya kurulma şartı ile görüşmelerimi sürdürüyorum. Yatırımcı için finansmanından alt yapısına kadar her şey hazır hale getirildi. Var gücümüzle bastırıyoruz. En az iki yatırımcıyı Kastamonu’ya kısa süre zarfında kazandıracağımızı düşünüyorum.”