AK Parti Malatya Milletvekili ve Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmalarını komplo teorilerine bağlayarak, “7 Haziran öncesi, şu anki açıklamalarını ben sadece Akıncı’nın değil; belli uluslararası üst aklın ortaya koyduğu bir proje olarak görüyorum.” dedi.

Öz, yaptığı açıklamada, KKTC’de Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı kutladı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ‘anavatan’ kavramı üzerinden süren tartışmayı değerlendiren Öz, şöyle devam etti: “Kuzey Kıbrıs bizim için diğer ülkelerden bir ülke değildir. Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız bir devlet olduğunu tanıyan ilk ülke Türkiye’dir. Burada Anavatan bir gönüldür. Kıbrıs Türk halkının da Anavatan’dan gayri bir şey düşündüğü söz konusu değildir. Çünkü Kıbrıs, anavatan ve Kuzey Kıbrıs’taki Türk halkının büyük bir bedel ödemesiyle bugünlere gelmiştir. Dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının hiçbir zaman Anavatan sözünden rahatsızlık duyacağı kanaatinde değilim.”

Akıncı’nın konuşmasını 7 Haziran genel seçimleri öncesi bir proje olarak nitelendiren Öz, “Türkiye’de yaklaşan bir genel seçimler söz konusu bu genel seçimler öncesinde Türkiye’deki siyaseti dizayn etmek isteyen uluslararası üst akıllar, Kuzey Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve seçim sonrasındaki yeni seçilen Sayın Cumhurbaşkanının söylemleri ile belki Türkiye’deki yaklaşan seçimler noktasında farklı bir algı oluşturmaya çalışıyor olabilirler. Ve şunu özellikle belirtmek istiyorum ki; Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da 7 Haziran’dan sonra güçlü bir şekilde tekrar iktidara gelecek olan AK Parti ile en yakın çalışma mesaisi içerisinde olacağından zerre miktar kuşkumuz yoktur. 7 Haziran öncesi, şu anki açıklamalarını ben sadece Akıncı’nın değil; belli uluslararası üst aklın ortaya koyduğu bir proje olarak görüyorum. Ama inanıyorum ki; Sayın Akıncı da Kıbrıs Türk Halkının çıkarlarını koruma ve kollama noktasında, Türkiye Cumhuriyeti ile kendisinden önceki Cumhurbaşkanlarının ve yöneticilerinin göstermiş olduğu ilişkileri aynen devam ettirecektir.” ifadelerini kullandı.