AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın Muğla'nın Menteşe ilçesinde yapacağı mitingine kamu personelinin de katılması için yazılı ve sözlü yollarla uyarı yapıldığı iddia edildi. Resmi kurumlar başta olmak üzere CHP'li beledilerden dahi araçların mitingde kullanılacağı ileri sürüldü.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, iddialar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Demir, "İstediği çoğunluğu baskı ve zorla biraraya getirme yolunu seçen AKP, mitinglerinde hileler yapmaktan, kamu personelini AKP'nin kendi kurumlarıymış gibi mitinge mecbur bırakmaktan vazgeçmemektedir. Yine aynı yola başvuran AKP, Menteşe’deki miting için de ağız ve diş hastanelerinin içerisinde yer aldığı sağlık kuruluşlarında çalışan kadrolu ve taşeron personelin, sözlü ve yazılı yollarla mitinge katılmaları için emir vermiştir. Personele yapılan bildirimde, Başbakan'ın mitingine katılıma özen gösterilmesi istenmiş, hatta örtük bir biçimde, mitinge katılımın zorunlu olduğu beyan edilmiştir. Bu konuda birçok şikâyet almış bulunmaktayım." dedi.

'SAĞLIK PERSONELİNİN MİTİNGE GÖTÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

CHP Milletvekili Demir, özlük hakları için grev yapan sağlık çalışanlarına AK Parti'nin tehditler savurduğunu ileri sürerek, "Halk ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren hastanelerde çalışan doktorlar ve sağlık personeline yaptığı bu baskı kabul edilemezdir. Halkın sağlığını kendi mitingi için ikinci plana atmaktan çekinmeyen AKP'nin, halkı kendi çıkarları için nasıl perişan etmekten imtina etmediğini ortaya koymaktadır. Sağlıkta nasıl bir sistemdir ki Başbakan'ın mitingi için personel, mesai saatleri içerisinde mitinge gitmeye mecbur edilmektedir." şeklinde konuştu.

'DEVLETİN ARABALARINA SAHTE PLAKA TAKILDI'

Bunun yanında birçok resmi kurumdan, hatta CHP'li belediyelerden dahi miting için araç istendiğini iddia eden Nurettin Demir, "Bu konuda Muğla Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme Daire Başkanlığı'na ait 48 AR 944, 48 EA 108 vb. siyah ve mavi resmi plakalı minibüslerin siyah plakaları çıkarılarak sivil sahte plaka takılacağı, köylerden insan taşınacağı iddia edilmektedir. Halkın ulaşım hakkını hiçe sayarken AKP, mitinglerinde vapurları, arabaları, otobüsleri ve kamu araçlarını çekinmeden kullanmaktadır. Bu açıkça AKP'nin coşkulu bir miting yapamama korkusunu ortaya koyduğu gibi devletin kurumlarını nasıl kendi organları gibi gördüğünü de ortaya koymaktadır. Adil olması gereken seçimlerde sırf kalabalığın arttırılması için devletin kurumlarının kendi kurumları gibi çalıştırılmasının hiçbir yasada dayanağı yoktur." ifadelerini kullandı.

'AKP SEÇİM YASAKLARINI HİÇE SAYIYOR'

CHP Milletvekili Demir, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun seçim yasaklarına dikkat çekerek, "Başbakan ve bakanlarla milletvekillerinin, yurtiçinde yapacakları seçim propagandasıyla ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacakları ifade edilmektedir ancak AKP, konu seçim olduğunda seçim yasaklarını dahi çiğnemekte, yasaları hiçe saymaktadır. Buradan YSK ve tüm yetkili kurumlara çağrımızdır, bu hukuksuzluk bir an önce durdurulmalıdır. Seçim süreci, tüm partiler için adil bir şekilde yürütülmelidir. AKP'lilerin kişisel çıkarları doğrultusunda yaratmaya çalıştıkları ve adına 'Yeni Türkiye' dedikleri düzen, namusu ve şerefi üzerine tarafsız kalacağına dair yemin edenlerin bir parti için oy istedikleri riyakâr bir düzendir. Bizler Kurtuluş Savaşı'nda düşmana karşı destan yazan Menteşe beylerinin torunları olarak diyoruz ki yok öyle yağma, bu güzel ülkeyi bir diktatör bozuntusuna bırakmayız." diye konuştu.