AK Parti'nin 21. ve 22. dönem milletvekili Hasan Özyer'in Muğla'da ilk sırada aday gösterilmesi, teşkilatlarda şaşkınlıkla karşılandı. Aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Özyer'in son dakikada listeye girmesi tepki gösteren partililer, "2007 yılında partimizi yıkmaya çalışan milletvekilinin tekrar aday gösterilmesine bir anlam veremiyoruz." dedi.

Siyasi partiler, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na teslim etti. Muğla'nın mevcut altı milletvekilinden üçü listelere giremezken kadın adaylara yer veren tek parti ise AK Parti oldu. CHP Genel Merkezi, üç milletvekili bulunan Muğla'da 21 Mart tarihinde yapılan ön seçimin sonuçlarına müdahale etmedi. YSK'ye verdiği listede birinci sıraya Akın Üstündağ'ı, üçüncü sıraya mevcut Milletvekili Nurettin Demir'i, dördüncü sıraya Burak Erbay'ı, beşinci sıraya Emrah Doğu'yu, altıncı sıraya ise Süleyman Girgin'i koydu. Kontenjana ayrılan ikinci sıra ile ilgili mevcut Milletvekili Ömer Süha Aldan'dan yana kullandı. Muğla milletvekili sıralamasını değerlendiren CHP İl Başkanı Mürsel Alban, "Genel merkezimiz, 21 Mart tarihinde yapılan ön seçimin sonuçlarında bir oynama yapmadı. İkinci sırada ise geçen dönem Meclis'te başarılı çalışmalar yapan Ömer Süha Aldan yeniden aday gösterildi. CHP olarak Muğla'da verimli bir çalışma yaparak adaylarımızı belirledik." dedi.

AK PARTİ'DE SÜRPRİZ İSİM

AK Parti Genel Merkezi ise Muğla aday sıralamasında sürpriz yaptı. YSK'ye verilen listeye, mevcut milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa giremedi. Diğer sürpriz ise dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile birlikte cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan 367 krizi üzerine istifa eden 21. dönem ANAP ve 22. dönem AK Parti milletvekili Hasan Özyer'in birinci sıraya koyulması oldu. Sürpriz liste, kulislerde şok etkisi yaptı. İkinci Hasan Kökten, üçüncü Elvan Göçer, dördüncü Mehmet Yavuz Demir, beşinci Muhittin Kayabaş ve altıncı sırada ise Özben Yelda Erol Gökcan aday gösterildi. Parti teşkilatları, bu duruma tepki göstererek, "2007 yılında partimizi yıkmaya çalışan dönemin milletvekilinin bugün birinci sırada aday gösterilmesi, partimizin ne kadar acınacak hale geldiğinin göstergesidir. Genel merkezin bu duruma bir an önce bir çare bularak, Hasan Özyer'in istifa ettirilmesi gerekmektedir. Bu konuda her türlü girişimi yapacağız. 34 aday adayı, gecesini gündüzüne katarak çalışma yürüttüler. Aday adayı başvurusu bile yapmayan bir şahsın, bu şekilde tepeden inme aday gösterilmesini hazmedemiyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP ERDOĞAN'LA DEVAM EDİYOR

Muğla'da bir milletvekili bulunan MHP ise mevcut Milletvekili Mehmet Erdoğan'dan yana kullandı. İkinci dönem için yeniden aday gösterilen Erdoğan birinci sırada yer alırken ikinci sırada, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Peyami Cinas gösterildi. Son yerel seçimlerde Bodrum'da oy oranını arttıran eski İlçe Başkanı Asım Başaran üçüncü, Fethiye'den Yörük Obaları Başkanı Ramazan Kıvrak dördüncü, Ferat Yüksel beşinci ve Arif Ziya Keloğlu altıncı sıradan aday gösterildi.