AK Parti’nin 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) bildirdiği milletvekili aday listesine tepki gösteren 13 belediye meclis üyesi topluca istifa etti.

İstifa öncesinde AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk’le görüşen; 4 Tuşba Belediye Meclis Üyesi, 2 Edremit Belediye Meclis Üyesi ve 7 İpekyolu Belediye Meclis üyesinin Kayatürk’e istifalarını sundukları öğrenildi.

Van milletvekili aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmeyen Zahir Kandaşoğlu da listeye tepki gösteren belediye meclis üyelerine destek verdi. Asıl istifa etmeleri gerekenlerin partiyi kendi menfaati ve çıkarı için kullananların olduğunu dile getiren Kandaşoğlu, “Aslında liste açıklandığı günden bu yana partinin meclis üyeleri ve teşkilatında istifa eden bu tertemiz yürekli insanlar olmamalıydı. Asıl istifa etmesi gerekenler bu ilde, bu partinin kimliği ile kendini ve çevresini kurtarmaya çalışan kişiler olmalıdırlar. Son olarak bu listenin hazırlanmasına katkı sunan ve listenin mimarisi olanlar acilen dürüst bir şekilde ilimizin geleceği için görevlerinden istifa etmelidirler. ” dedi.

AK Parti'nin YSK'ya sunduğu milletvekili aday listelerine Bingöl, Balıkesir ve Muğla'dan tepkiler gelmişti. AK Parti'nin aday listesinde yer alan eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt ve Mehmet Emin Ekmen de tepki göstererek adaylıktan çekilmişlerdi.