AK Parti'nin Merinos AKKM'de STK'lar düzeyinde gerçekleştireceği temayül yoklamasına, CHP tepki gösterdi. CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, demokratik ve özgür toplumlarda STK'ların, baskıcı devlet yapılarına karşı sivil iradeyi temsil eden örgütler olduğuna dikkati çekti.

AK Parti'nin, Bursa'da, milletvekili aday adayları için sivil toplum kuruluşlarına da temayül yoklaması yapacak olması, CHP kanadından büyük tepki gördü. CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının Türk siyasi hayatında rastlanmayan bir ilkesizliğe daha imza attığını söyledi. Demokratik ve özgür toplumlarda, STK'ların, baskıcı devlet yapılarına karşı sivil iradeyi temsil eden bağımsız örgütler olduğuna dikkati çeken Başkan Yıldız, iktidar partisinin, bu girişiminin STK'ları da siyasallaştırılması anlamına geldiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Yıldız, AK Parti hükümetinin icraatlarına bakıldığında buna şaşmamak gerektiğini belirterek, "Sivil toplum kuruluşları, her partiye eşit mesafede duran örgütlü yapılardır. Bu nedenle STK'ların bu süreçte tarafsızlıklarını koruması gerekir." dedi.