AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun(MKYK) tek aday kararına rağmen Çaycuma ve Kilimli ilçe kongrelerine aday olup delegeler tarafından seçilen Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü ile Kilimli İlçe Başkanı İsmail Ofluoğlu, MKYK tarafından görevlerinden alındı. Seçim meydanlarında sürekli 'sandık' vurgusu yapılarak milli iradenin önemine değinilirken, söz konusu partide, iki ilçe başkanının sandıktan seçilmesine rağmen görevden alınması şaşkınlık oluşturdu.

Genel merkezin tek aday kararına rağmen ilçe kongrelerinde aday olup seçimi kazanan AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü ile Kilimli İlçe Başkanı İsmail Ofluoğlu MKYK tarafından görevden alındı. İl Başkanlığı'nın MKYK kararını kendisine tebliğ ettiğini ifade eden AK Parti Kilimli İlçe Başkanı İsmail Ofluoğlu, "Partimizin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu imzalı yazı gönderildi. Gönderilen evrakta, parti tüzüğünün 59/3, 59/4 ve 58'inci maddesi gereğince asil ve yedek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden el çektirildiğimiz yazıyor. Bu konuyla ilgili Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü ile birlikte bir basın açıklaması yapacağız." ifadelerini kulandı.

SEÇİLEN BAŞKANLAR, İSTİFA ET TELKİNİNE RAĞMEN İSTİFASINI SUNMAMIŞTI

3 ay önce Çaycuma ve Kilimli ilçelerindeki kongrelerde genel merkezin desteklediği adayların dışındaki Adil Düzlü ve İsmail Ofluoğlu sandıktan çıkmıştı. Seçim meydanlarında sürekli sandık ve milli irade vurgusu yapılan partide ilçe başkanlarının seçilmesine rağmen görevden alınması şaşkınlık medyana getirdi. Kongreden sonra genel merkezin istifa etmesi yönündeki telkinlerine maruz kaldığı iddia edilen Düzlü, şu cevabı vermişti: "Seçilmiş olan delegelerle seçime girdik. Arkadaşlarımız bu görevi bana tebliğ ettiler. Bu mesele Adil Düzlü meselesi olmaktan çıkmıştır. Bize destek veren herkesin emeği vardır. Bizler de tavrımızı ona göre sergilemek zorundayız. Şu anda görevimin başındayım."