AK Parti, seçilme yaşını 25'ten 18'e indiren Anayasa değişikliği yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da imzasının bulunduğu 2 maddelik, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde, "7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 76. maddesinin birinci fıkrasında yer alan '25' ibaresi '18' ve ikinci fıkrasında yer alan 'yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar' ibaresi 'askerlikle ilgisi bulunanlar' şeklinde değiştirilmiştir. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoyuna sunulması halinde oylanır." deniyor.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesinin önemli bir demokratik adım olacağının belirtildiği gerekçede, "Demokratik gelenek çerçevesinde gençlere değişen ve gelişen siyasetin bir parçası olma, dünya ve ülke siyasetinde söz sahibi olma hakkın tanınmış olacaktır. Kısaca gençlerin siyasete daha aktif katılımı ve kendi akranları tarafından temsili sağlanmış olacaktır." ifadeleri kullanılıyor.

Anayasa değişiklik teklifi ile 18 yaşını doldurmuş gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkanı getiriliyor. Askerliğini yapmadan aday olanların yoklama kaçağı veya bakaya gibi durumlarının bulunmaması, fiilen askerlik yapıyor olmaması yada askerliğini tecil ettirmiş olmaları gerekiyor.