AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

AK Parti’nin 350 sayfalık seçim beyannamesi Ahmet Davutoğlu’nun sunuşu ile başladı. Ardından sırasıyla ‘Demokratikleşme ve Yeni Anayasal Sistem’ üst başlığı altında; Temel Hak ve Hürriyetler, Yeni Anayasa, Yönetim Modeli ve Başkanlık Sistemi, Adalet Sisteminde Dönüşüm, Güvenlik, Yönetişim ve Şeffaflık konuları ele alındı.

Seçim beyannamesinde ‘İnsani Kalkınma, Nitelikli Toplum’ üst başlığı altında; Nitelikli Eğitim, Sağlıklı Nesiller, Aile, Çocuk ve Dinamik Nüfus, Aile, Çocuk ve Dinamik Nüfus, Sosyal Koruma ve Yoksullukla Mücadele, Kadın, Gençlik, Kültür ve Sanat, Spor, Çalışma Hayatı, Sosyal Güvenlik üzerinde yapılan ve yapılacak çalışmalar aktarıldı.

‘İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi’ konusu ise Büyüme ve Makroekonomik İstikrar, Ödemeler Dengesi, Enflasyon ve Para Politikası, Mali Piyasalar ve Finansal Hizmetler, Mali Disiplin, Kayıt Dışılığın Azaltılması, Kamu Sermayeli Şirketler ve Özelleştirme, Tasarruflar, Yatırımlar, İstihdam, Tarım ve Gıda, Enerji Güvenliği, Ulaştırma ve Lojistik, Ticaret, Turizm, İnşaat, Teknik Müşavirlik ve Müteahhitlik maddeleri ile ele alındı.

‘Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim’ başlığı altında; Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Sanayi Politikaları, Girişimcilik ve KOBİ’ler, Bilgi Toplumuna Dönüşüm anlatıldı.

‘Yaşanabilir Şehirler, Sürdürülebilir Çevre’ hakkında; Refahın Bölgelere Dengeli Dağılımı, Mekân Planlaması ve İmar, Kentsel Dönüşüm ve Konut, Kentsel Altyapı, Yerel Yönetimler, Kırsal Kalkınma, Çevrenin Korunması, Afet Yönetimi çalışmaları ve yapılacaklar sıralandı.

‘Vizyoner ve Öncü Ülke’ üst başlığı altında; Etkin, Hakkaniyetli, İtibarlı Dış Politika, Küresel Kalkınma Gündemine Katkı, Bölgesel ve Uluslararası İşbirlikleri, Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımız ve Akraba Topluluklar hakkında izahta bulunuldu.