CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti'nin, yürüttüğü seçim çalışmalarında haksız rekabete yol açacak şekilde uygulamalara imza attığını belirtti. Parti araçlarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiyle oy istendiğini anlatan Ağbaba, bunlarla birlikte parti bayraklarının belediye itfaiyeleri ile asıldığını, AK Partili belediye başkanlarının seçim gezilerine katıldığını, mitinglerde devlet imkanlarının kullanıldığını hatırlattı.

CHP Malatya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Veli Ağbaba, seçim sürecinde iktidar partisinin yaptığı ve haksız olduğunu ifade ettiği uygulamaları sıraladı. 7 Haziran'da yapılması planlanan seçim öncesi, diğer seçimlerden çok farklı durumlarla karşılaştıklarını kaydeden Ağbaba, seçimleri farklı kılanın toplu açılış töreni adı altında partiye oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, illeri paylaşarak mitingler düzenlediklerine dikkat çeken Ağbaba, "Başbakan ile illeri bölüşmüşler, il il gezip devletin olanaklarını kullanarak, AKP'nin seçim kampanyasını yürütüyorlar. Bizim verdiğimiz vergilerle devletin uçağına biniyor, bir haksızlık yapıyor. Cumhurbaşkanı toplu açılışlar yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Malatya'ya gelmişti. Açılışları da kitabına göre uyduruyorlar. Malatya'da beşinci kez aynı hastanenin açılışı yapıldı. Belki Cumhurbaşkanı ve AKP'liler unutmuştur ama biz hatırlatalım, açılması gereken bir yer var. Orayı açmayı unuttular. Binlerce yıl önce yapılmış olan Arslantepe Höyüğü var. Onu da açsınlar. Daha önce buranın açılışı yapılmamış çünkü onu da açabilirler. Şanlıurfa'da da Göbeklitepe var, 12 bin yıllık, orayı da açabilir. Elinde Kur'an-ı Kerim ile miting yapıyor. Bu bilinmelidir ki eğer Kur'an-ı Kerim'e inancı varsa, bu yaptığı Kur'an-ı Kerim'e aykırıdır. Çünkü burada kul hakkı yiyor." dedi.

AĞBABA: HERKES SEÇİMDE HİLE OLACAĞINA İNANIYOR

Toplumda, seçimde hile olacağına ilişkin genel bir kanı olduğunu söyleyen Ağbaba, "Bu seçimi diğer seçimlerden daha fazla önemli kılan bir şey var. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye oy veren herkes aynı şeyi söylüyor. Bu kez herkes seçimden önce hile yapılacağına kesin gözüyle bakıyor. Şimdiye kadar hep seçimden sonra oy pusulalarında hile olduğu tespit edilirdi. Ama ilk kez bir seçim döneminde, seçimden önce seçimlerde hile yapılacağına herkes inanmış durumda. Cumhurbaşkanı'nın, AKP'nin bu oyununu bozmak için yapılması gereken en önemli görev sandık başına gidip oyları kullanmaktır." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun, ne için oy istediğini bilmediğini savunan Ağbaba, başkanlık sisteminde kendisine yer olmadığını bildiğini söyledi. Başbakan'ın, başkanlık sistemine karşı çıkmak için CHP'ye oy vereceğini düşündüğünü belirten Ağbaba, parlamenter demokrasiyi sadece CHP'nin savunduğunu belirtti.

'AKP ADAYLARI ANLATACAK BİR ŞEYLERİ OLMADIĞI İÇİN CUMHURBAŞKANI'NIN SESİYLE OY İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı'nın okuduğu şiiri ile geçiş yapan AK Parti'nin anons aracının görüntülerini gösteren ve dinleten Ağbaba, "Malatya'da da farklı şeyler oluyor. Malatya'da AKP örgütü Cumhurbaşkanı'nın sesinden oy istiyor. AKP'nin geçmiş döneminde milletvekilliği yapmış iki milletvekili var. Birisi 2 dönem, diğeri 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. Onlara tavsiyem şu; kendi sesleriyle halka seslensinler. Ben seçim propagandasında kendi sesimi kullanıyorum. Onlardan biri 8, diğeri de 4 yıl boyunca sadece genel başkanlarının emirlerini dinlediler. Eğer bir icraatınız varsa, Malatya ile ilgili tek sözünüz, attığınız bir adım varsa, yaptığınız bir şey varsa çıkıp, anlatın. Maalesef yaptıkları bir şey yok. Onların görevi ise Veli Ağbaba'ya muhalefet etmek. Şikayetçi değilim, halimden memnunum. Onlardan daha fazla çalışıyorum, onların 50 katı çalışıyorum. Onların sadece parmakları işe yarıyor. Tayyip Erdoğan, mümkün olabilse onların sadece parmağını milletvekili yapar. Çünkü bir tek oy kullanırken ve el kaldırırken kullanıyorlar." şeklinde konuştu.

'MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKP'NİN KURULUŞU GİBİ ÇALIŞIYOR'

Ağbaba, şöyle devam etti: "AKP'li belediyeler, özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi, AKP'nin bir kuruluşu gibi çalışıyor. Orada da bizim vergilerimiz var. Oraya CHP'liler de MHP'liler de herkes vergi veriyor. Bizim bayraklarımızı gençlik kolları direklere çıkarak, merdivenle asıyor. AKP, büyükşehir itfaiyesini kullanıyor. Haksız bir seçim kampanyası yürütülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı belediye başkanlığını unutmuş durumda, sadece AKP'nin adaylarıyla geziyor. Çünkü geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış olan milletvekillerinin Malatya'ya bir icraatları yok. Gittikleri yerden kovuluyorlar. Gittikleri yerlerde tepkiyle karşılaşıyorlar. Sayın Ahmet Çakır'a da buradan seslenmek istiyorum; sen Malatya'nın belediye başkanısın, Malatya'nın şehir eminisin. Bizim haklarımızı, bizim vergilerimizi, Malatya'da yaşayan insanların vergilerini bir parti için kullanamazsın, kullanmamalısın. Onunla ilgili de yasal girişimlerde bulunacağımızı belirtmek istiyorum. İktidar partisi bütün olanakları kullanıyor. Belediye elemanları ve orman işçileri AKP adına çalıştırılıyor. Orman işçileri, AKP'nin ilçe başkanları tarafından yazıldı. Bunu yapanları da buradan uyarıyorum; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunların hepsinin hesabı sorulacaktır."

AĞBABA: BASKI NEDENİYLE BAZI YERLERE AFİŞLERİMİZİ ASTIRAMIYORUZ

Veli Ağbaba, "Birçok uygunsuz yere afiş asılıyor. Partilerin il başkanları bir 'centilmenlik' anlaşması yaptı. AKP her yere asıyor. Devletin bütün gücünü kullanıyor. İlçede inşaatlara asıyor. Malatya'da birçok binaya müracaat ettik, afişimizin asılmasıyla ilgili ama maalesef korkudan Malatyalı iş adamları ve mülk sahipleri birçoğu bize vermediler. AKP de birçok inşaatı kullanıyor. Biz, demokratik bir seçim olsun istiyoruz. Herkes özgürce propagandasını yapabilsin diyoruz. Biz şimdiye kadar hiç kimseye, hiçbir milletvekiline, adaylara, onları rencide edici hiçbir şey söylemedik. Hiçbir zaman onlara ortamı gerecek bir şey söylemedik, bundan sonra da söylemeyeceğiz." dedi.

AĞBABA: AFİŞLERİMİZ YIRTILIYOR

Zarar verilen afişlerinin fotoğraflarını gösteren Ağbaba, "Bu dönemde bizim afişlerimize de saldırılar var. Bizim astığımız afişlere zarar veriyorlar. 'YÖK'ü kaldıracağız, yurt sorununu çözeceğiz' yazılı afişlerimiz tamamen yırtılmış durumda. 'Meclis'te vekilin var' sloganımızın olduğu afişe zarar verilmiş. Asıldıktan bir gün sonra zarar görmüş, biz de tekrar asıyoruz. Yapanları Kınıyorum." diye konuştu.

AĞBABA: DAVUTOĞLU, BAŞBAKAN DEĞİL GAFBAKANI

Ağbaba, "Cumhurbaşkanı açık açık AKP'ye oy istiyor, miting yapıyor diyoruz. Davutoğlu ilginç bir karşılık veriyor. Espri yapıyor herhalde. Davutoğlu diyor ki 'Muhalefet, Cumhurbaşkanı'nı seçim meydanlarına çekmeye çalışıyor.' Bu son 10 yılın en absürt şakası. Davutoğlu, Başbakan değil Gafbakanı oldu." ifadesini kullandı.

AĞBABA: EVREN MDP'YE ÇALIŞIRDI, ŞİMDİ ERDOĞAN AKP'YE ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı'nın miting yapmasını kınayan Ağbaba, şunları ifade etti: "Bakan, Milli Eğitim'e genelge yazarak, öğrencileri ve öğretmenleri mitinge getirtiyor. Maalesef devletin bütün imkanlarını kullandığı gibi memurları da zorla mitinge götürüyorlar. Bu görüntü, bana 12 yaşındaki halimi hatırlattı. 1980-81 yılında 12 yaşındayım Kenan Evren Malatya'ya geldi. Okulları tatil ettiler, ben de başta olmak üzere bütün öğrencileri İnönü Caddesi'nde sıraya dizdiler, saatlerce bekledik. O zamanki lider Kenan Evren idi, şimdi Tayyip Erdoğan. Farkları yok. O zaman Kenan Evren, MDP'ye Turgut Sunalp'a çalışıyordu. Şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ahmet Davutoğlu'na, AKP'ye çalışıyor. Bu konuda benzerlikleri çok. Kenan Evren öldü ama fikirleri iktidarda. Kenan Evren, nasılki gelip vilayetin önünde, vilayetin balkonunda konuşma yapıyorsa, Tayyip Erdoğan da devletin bütün imkanlarını kullanarak, aynı şeyi yapıyor. 12 Eylül'ü nerdeyse aratan günleri yaşıyoruz. "Bir hakim karar alıyor, muhalif medya organlarını susturmayla ilgili olarak. Akıl almaz bir şey. Hakimler, verdikleri karardan dolayı tarihimizde ilk kez tutuklanabiliyor."

AĞBABA: ERDOĞAN İLE YARIŞIYORUZ

Ağbaba, "7 Haziran sabahına kadar bütün arkadaşlarımızla birlikte demokratik yollarla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Her yere gideceğiz. Halkın da bunu gördüğünü düşünüyorum. Malatya'da ben Tayyip Erdoğan ile yarışıyorum. Adaylarla falan yarışmıyorum, bana hafif gelir onlar. Biz, Cumhurbaşkanı ile yarışıyoruz. Bu haksız yarışta, bütün herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. Ancak bu haksız mücadelede, demokrasinin kazanabilmesi için hukukun kazanabilmesi için yarınlarımızın kazanabilmesi için herkesi oy kullanmaya çağırıyorum." sözlerini ekledi.