25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, kayıt işlemlerini yaptı.

AK Parti-MHP koalisyon iddialarıyla ilgili Bostancı, siyasette böyle dönemlerin biraz flu ve çok fazla senaryonun ortalıkta dolaştığı dönemler olduğuna dikkat çekti. Resmi görüşmeleri ve kamuoyuna yapılacak açıklamaları beklemek gerektiğini belirten Bostancı, "Muhakkak arka planda bu işler kotarılmadan ön plana yansımıyor. Arka planı var ve siz gazetecilerin görevi de elbette kamuoyunun merakla beklediği anahtar deliğinden bakarak ne olup bittiğine ilişkin o arka plan hikayelerini anlatmak. Doğrusu bunlara ilişkin benim bir bilgim yok. O mahrem alanda, arka planda kimin kiminle hangi görüşmeyi yapıyor, bakanlıklar nasıl dağıtıyor; bilmiyorum. Ama aleni bir şekilde dağıtılmaya çalışılan bazı işler de var; 'Sen başbakan ol', böyle olsun." ifadelerini kullandı.

7 Haziran sonrası bir koalisyon durumu ortaya çıktığını belirten Bostancı, koalisyon yapılacaksa siyasi partilerin dilinin, tavrının, değerlendirmesinin 7 Haziran öncesiyle benzer, onunla uyumlu bir dilin koalisyona fayda sağlamayacağını ifade etti. Koalisyonun iş birliği olduğuna dikkat çeken Bostancı, 7 Haziran sonrası böyle bir dilin oluştuğunu belirterek, "Normal olan da bu. Kanaatim buradan bir koalisyon çıkacak ama nasıl, ne tür bir koalisyon çıkacak; onu kesin olarak ifade etmek için biraz daha zamana ihtiyaç var." diye konuştu.

Meclis Başkanlığı seçimi ve AK Parti'nin adayı konusundaki bir soruya ise Bostancı, "Hiçbir bilgim yok, grup başkanvekili olarak adayımız şudur diye benim bildiğim herhangi bir şey yok. Ama bunlar değerlendirilir, yapılır. Meclis'te başkanlık yapacak çok sayıda kıymetli vekil var. Muhtemelen yapılacak koalisyon çerçevesinde düşünülebilir. Ya da başkanlık divanı teşekkül eder ondan sonra görüşmeler sürer." karşılığını verdi.

Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyona bir işaret olup olmayacağına ilişkin bir soruya da Bostancı, "Zaten buna ilişkin bir işaret görmeye başladığınızda, arka planını da görmüş olursunuz. Bu sadece bir işaret fişeği olmaz. Bir işaret anlamını taşır mı; bilemiyorum, bakacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirmeden sonra görüşmeleri yapacağını belirten Bostancı, "AK Parti samimiyetle, ortaya bir millet iradesi çıkmış, bu irade çerçevesinde koalisyon nasıl kurulabilir, bunun çabasını veriyor. 258 sandalyesi olan bir parti, AK Parti'siz bir koalisyon olmayacağına ilişkin çok sayıda veri var, bilemiyorum şartlar değişir mi? Ama bu şartlarda AK Parti için hükümeti kurmak bir yükümlülük olarak görülüyor, bunun için çaba göstermek. Ama en az AK Parti kadar diğer partiler için de yükümlülük söz konusu. Çünkü hükümet etme işi ortak bir sorumluluk anlamına geliyor, hem siyasi hem toplumsal sorumluluk... Koalisyonun kurulması yönünde AK Parti'nin göstereceği çabalara diğer partilerin de bir şekilde iştirak etmesini beklemek gerekir." dedi.