Eskişehir’de, AK Parti Tepebaşı 4’üncü Kadın Kolları Olağan Kongresi yapıldı. Tek aday olarak seçime giren Neşe Karademir, yeniden başkan seçildi.

Yoğun katılımın olduğu kongrede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Prof.Emine Nur Günay ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de yer aldı.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti için kadın kollarının çok önemli olduğunu söyleyen Karacan, “Kongrenin ülkemize, milletimize, teşkilatımıza ve Eskişehirimize hayırlı olmasını dilerim. Bugün burada, Tepebaşı’na hizmet etmek için, yüreği ümitle dolan, işlerini güçlerini, çoluğunu, çocuğunu, eşini bir kenara bırakan AK Partili kadınlar görüyorum. Emeğinize sağlık. Allah sizlerden razı olsun. Çoğu ülkeler ekonomik sıkıntılar yaşarken, tüm dünyada siyasi belirsizlikler baş gösterirken, Ortadoğu’da savaşlar sürerken, ülkeler arasında sıkıntılar çıkarken, bize dost görünen ülkeler akıl tutulması yaşarken, biz Türkiye’nin ekonomik krizlerle, siyasi istikrarsızlıklar ile boğuştuğu günler çoktan geride bıraktık. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini yalan arılarıyla değil, bal arılarıyla anlayacak olan bu kadirşinas halkımız çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye sessiz bir devrim yaşadı”

Kongrenin Türkiye’ye ve Eskişehir’e hayırlı olmasını dileyen eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise Türk siyasetinde kadınların önemine değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda en önemli isimlerden biri olduğunu vurgulayan Avcı, “Türkiye gerçekten bir sessiz devrim yaşadı. Hayatın her alanında Türkiye değişti, dönüştü. 3’e katlandı, 4’e katlandı. Ve bu sessiz devrimde belki de en büyük pay, kadınların. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ı, 1990’ların başından itibaren Türk siyasetine getirdiği en büyük yenilik, özellikle kadınları siyasetin içine çekmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Eskişehir’de muhalefetiz”

Kongrede konuşan bir diğer isim ise, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü’ydü. 2019 seçimleri ile birlikte Eskişehir’de yeni bir dönemin başlayacağına inandığını belirten Başkan Ünlü şunları kaydetti:

“Ana kademe kongrelerimizi birlik ve beraberlik içinde tamamladıktan sonra bugün de birlik ve beraberlik içinde kadın kolları kongrelerimizi tamamlamış oluyoruz. Önümüzdeki hafta da inşallah gençlik kollarımızı tamamlayarak, Eskişehir’de ilçe kongre sürecini tamamlamış olacağız. Kongre sürecini biz, Eskişehir’de birlik ve beraberlik içerisinde, şölen havasında yenilenmiş ve tazelenmiş olarak artık tamamlamış oluyoruz. 2019 için hazır haldeyiz. Eskişehir’de, yerel olarak biz muhalefetiz. Ben ’Muhalefetiz’ diyorum, bazıları da ’Siz iktidarsınız’ diyor. Büyükşehir Belediye başkanı başka bir arkadaş mı, bilmiyorum açıkçası. Tepebaşı’nda da bir CHP’li belediye başkanı var. Bizim 2019 yılı için hedefimiz, bu makyajlı CHP belediyelerini kapı kapı dolaşıp, vatandaşlarımıza göstermek. Çünkü makyaj siyaseti ve icraatı yaparak gemileri yürütmeye çalışmaktadırlar.”