AK Parti teşkilat üyeleri genel merkezde düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bazı milletvekilleri ve partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bayramlaşma öncesinde yaptığı konuşmada, bayramın barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olması temennisinde bulundu. Çalık, "Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bayramdan sonra koalisyon görüşmelerine devam edecek ve inşallah yeni bir anayasa, yeni Türkiye ve barış süreci, kaldığımız yerden kurulacak iktidarla birlikte devam edecek." dedi. AK Parti'nin 7 Haziran'da yapılan seçimden birinci çıktığını belirten Çalık, Türkiye'nin ve milletin en çok güvendiği partinin bir kez daha AK Parti olduğunu kaydetti.

Millet tarafından AK Parti'ye tek başına iktidar yerine iktidar ortaklığının uygun görüldüğünü anlatan Çalık, milletin verdiği mesajın gereği olarak ülkeyi hükümetsiz bırakmayacaklarını söylediklerini ve koalisyon görüşmelerine başladıklarını ifade etti. AK Parti'nin 7 Haziran seçiminde aldığı yüzde 41'lik oy oranının, Türkiye siyasi tarihinin en yüksek rakamlarından olduğunu belirten Çalık, "Yüzde 41'lik oy yüzde 25'ten, yüzde 16'dan, yüzde 13'ten büyüktür. Bunu niye söylüyorum? Tüm siyasi partiler koalisyon görüşmeleri yaparken, hiç kimse en büyük siyasi parti yerine kendisini koymasın. Hiçbir parti AK Parti'ye öğütte bulunmasın. Sadece AK Parti millete kulak verir, ona ses verir, cevap verir. Siyasi partiler kendi alacakları tavırları belirlesinler" diye konuştu.

Koalisyon görüşmelerine bayram dolayısıyla ara verildiğini aktaran Çalık, şunları söyledi: "Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bayramdan sonra koalisyon görüşmelerine devam edecek ve inşallah yeni bir anayasa, yeni Türkiye ve barış süreci kaldığımız yerden kurulacak iktidarla birlikte devam edecek. İktidar olursak ne ala, olmazsak yüzde 60'lık, 'varız' diyen baraj, buyursunlar hükümet olsunlar, hükümet kursunlar diyoruz. Biz muhalefet olarak da milletimize hizmet etmeye hazırız ama bu da olmazsa şayet sine-i millete dönmeye, buna da hazırız."