Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 1 Kasım Genel Seçimleri için milletvekili listesini YSK’ya sundu.

Vekil listesini sunduktan sonra basın açıklamasında bulunan AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, aday belirleme sürecinin kısa olduğunu söyledi. "85 seçim çevresinin 85’inde de aday göstermiştir" diyen Bozdağ, "550 adayın 481’i erkek, 69’u kadın adaydır. 3 dönemlikler vardı. 3 dönemliklerden 24 kişi aday gösterildi. 7 Haziran’daki seçimlerde aday gösterilen 312’si yeniden aday gösterildi.” diye konuştu.

"TÜRKEŞ ANKARA'DAN ADAY"

Partiden aday olan bazı kişileri açıklayan Bozdağ şöyle devam etti: "Sayın Türkeş Ankara’dan aday oldu. Faruk Bey Urfa’dan birinci sırada adaydır. Urfalılar Sayın Çelik’i orada görmek istediler. Bize ulaşan herhangi bir istifa haberi yoktur. Bunlar dedikodu şeklinde dönen şeyler. Faruk Bey Urfa’dan herhangi bir şekilde rahatsız olmamıştır. Sayın Başbakan Konya’dan, Sayın Babacan Ankara 1. Bölge'den adaydır. 3 dönemliklerden Sayın Cemil Çiçek Ankara 2. Bölge'den, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay Van 1. sıradan aday gösterilmiştir.”

“SAADET PARTİSİ İLE UZLAŞMA ZEMİNİ BULUNAMAMIŞTIR”

Saadet Partisi ile ittifak haberlerine değinen Bozdağ: "Saadet Partisi ile görüşmeler oldu. Birlikte seçime gitme konusunda ön görüşme yapılmıştır. Bir uzlaşma zemini bulunamamıştır. Her iki taraf kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Değerlendirmeler yapılmıştır. Ancak sonuçta ortak bir noktada buluşma imkanı olmamıştır.” şeklinde konuştu. Bozdağ, kendisinin de Yozgat’tan aday olduğunu belirtti.