AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde genel başkan olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçilmesinin ardından parti yönetimi seçimleri de tamamlandı. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için yapılan seçimlerin sonuçlarını Kongre Divan Heyeti Başkanı Bekir Bozdağ açıkladı.

Bekir Bozdağ, MKYK için kayıtlı bin 445 delegeden bin 313'ünün oy kullandığını bildirdi. Bozdağ, bu oylardan bin 295'inin geçerli, 18'inin geçersiz sayıldığını kaydetti. MKYK yedek üyeleri için de kayıtlı bin 445 delegeden bin 313'ünün oy kullandığını aktaran Bekir Bozdağ, kullanılan oylardan bin 294'ünün geçerli, 19'unun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Ardından Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için yapılan seçimin sonuçlarını aktaran Bozdağ, kayıtlı bin 445 delegeden bin 313'ü oy kullandığını, oyların bin 296'sının geçerli, 17'sinin geçersiz sayıldığını kaydetti.

Merkez Disiplin Kurulu'nun asıl üyeleri şöyle sıralandı: “İsmail Kahraman, Hakkı Köylü, Ali Özkaya, Fatih Metin, Gülay Samancı, Övünç Özkan, Zelkif Kazdal, Kerem Ali Sürekli, Mustafa Yeneroğlu, Serap Yahşi Yaşar ve Vedat Bilgin, yedek üyeler de Nevin Korkmaz, Veysi Kaynak, Emin Haberdar, Faruk Özkader ve Sabri Öztunç”

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu için yapılan oylamada ise bin 313 delegenin oy kullandığını kaydeden Bozdağ, bin 296 oyun geçerli sayıldığını, 17 oyun geçersiz olduğunu açıkladı. Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu asıl üyeleri ise Ahmet İyimaya, Ali Yüksel Kavuştu ve Emrullah İşler oldu. Yedek üyeler de Figen Şaştım ve Celal Babayiğit olarak belirlendi.

Bozdağ ardından genel başkanlık seçim sonuçlarını tekrar okudu ve teşekkür konuşmasını yapmak üzere Davutoğlu’nu kürsüye davet etti.

Bozdağ, Davutoğlu’nun konuşmasının ardından kongrenin sona erdiğini ilan etti.