AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, teröre karşı verilen mücadeleye işaret ederek, “Uluslararası akıl bunları idare ediyor, süt kardeşlikleri, ruh ikizlikleri devam ediyor olmalarına rağmen, DEAŞ’ın, PKK’nın, PYD’nin ülkemize yönelik yapmış oldukları saldırılar göz önündeyken Türkiye’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdik” dedi.
AK Parti’de Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti’nin kabul heyetinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Beyazıt Kaçar ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey yer aldı. Hüdapar’ın ardından partiye gelen diğer siyasi parti Saadet Partisi oldu. Çalık, kabulde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin geçmiş olduğu dönem zor bir dönemdi. Güçlü bir devlet olmanın bugün binlerce kere şükürler olsun güzelliğini yaşıyoruz. Bu kadar yaşanan sıkıntıya rağmen, bütün terör örgütleriyle, hepsi her taraftan farklı isimlerle çıkıp Türkiye’ye saldırıyor olmalarına rağmen, uluslararası akıl bunları idare ediyor, süt kardeşlikleri, ruh ikizlikleri devam ediyor olmalarına rağmen, DEAŞ’ın, PKK’nın, PYD’nin ülkemize yönelik yapmış oldukları saldırılar göz önündeyken Türkiye’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz darbe girişiminde de gösterdik, şimdi terörle vermiş olduğumuz mücadelede de göstermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek ise, “Hepimiz, bayramlar mutluluk, huzur günleri günleri diyoruz ama maalesef dünyada mutluluk yok, huzur yok. Ülkemizi de karıştırmak isteyen birtakım kötü niyetliler var. İnşallah milletimiz onların bu oyununa gelmeyecek. Onların o kötü niyetlerine alet olmayacak. İnsanların mutlu olmalarını diliyoruz” dedi.
Saadet Partisi’nin ardından partiye Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Parti geldi. Büyük Birlik Partisi’nin heyetinde Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca, MKYK üyesi Orhan Şahin yer aldı. Büyük Birlik Partisi’nin vurgusu Muhsin Yazıcıoğlu davasına ilişkin oldu. Heyet, dava sürecinde gelinen aşamaya ilişkin detayları paylaştı.
DSP heyetinde, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Oğultürk, Onur İste ve İhsan Fevzibeyoğlu yer aldı.
Partiye son ziyaret, Demokrat Parti tarafından gerçekleşti. Bütün partilerin ortak vurgusu 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananlar ve darbe girişimine karşı alınan tavır oldu. Kabullerde ağırlık kazanan diğer konular arasında Fırat Kalkanı Operasyonu, FETÖ ile mücadelede kamuda görevden almalarda mağduriyet yaşanmaması ve yeni anayasa süreci oldu.