AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen saldırı nedeniyle CHP Genel Merkezine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’de konvoy güzergahında çıkan çatışma nedeniyle CHP Genel Merkezine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti heyetini Genel Merkez’de CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba karşıladı. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Bugün Artvin Şavşat’ta CHP Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve arkadaşlarını hedef alan alçakça katliam amaçlı eylemi şiddetle kınıyorum. Bu eylem demokrasimize karşı icra edilmeye kalkışılmıştır. Bu eylem birliğimize, bütünlüğümüze karşı planlanmış ve amaçlanmıştır. Bu eylem Türkiye’nin özellikle 15 Temmuz tarihinden bu yana milletiyle, siyaset kurumlarıyla, siyasi partileriyle, liderleriyle, demokrasiye, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne ne denli sahip çıktıklarının görülür olmasına karşı yapılmış eylemdir. Ama Türk milleti asla bu eylemlerden yılmayacak. Bu çapulculara pabuç bırakmayacaktır. Bizim önemli vasıflarımız var millet olarak. Biz asla bu tür eylemlere esir olmayız. Bizim vasfımız cesarettir. Ama hep birlikte daha güçlüyüz iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha güçlüyüz. Bu gücümüzü yeri geldiğinde daha kararlı bir biçimde her zaman ortaya koymaya kararlı ve hazırlıklıyız. Bir kez daha lanetliyorum. Başta CHP Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarına CHP camiasına milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bugünde genel başkan yardımcısı arkadaşlarımla birlikte Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde ana muhalefet partisi CHP’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Bu menfur eylemi tekrar şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.
Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Artvin’deki şehidimiz için bugün Türkiye’nin değişik yerlerinde vatanı savunmak için şehit olanlar oluyor. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Hemen yanıbaşımızda komşu ülkede terörist unsurları bertaraf etmek için silahla mücadele eden kahraman ordumuza da sabır metanet başarılar diliyorum. İnşallah orada herhangi bir şehidimiz olmadan birlik ve düzenini sağlayarak sulh ortamını temin etmiş olurlar. Dualarımız onlar içindir.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ziyaretleri için AK Parti Genel Başkan Yardımcılarına teşekkür ederek, “Bugün Sayın Genel Başkanımızı hedef alan bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ancak Sayın Genel Başkanımız ve heyetteki arkadaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumları söz konusu değil. Fakat bir askerimizin şehit olması bizi büyük bir acıya boğmuştur. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin diyorum ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Sayın Genel Başkanımızın öteden beri darbelere ve nereden gelirse gelsin teröre karşı ortaya koymuş olduğu tavır ve dik duruş böyle bir saldırının hedefi haline getirmiştir. Bu terör saldırısı bizi asla demokrasiye ve Cumhuriyeti olan bağımsızlığımızdan geri adım attırmayacaktır. Genel Başkanımızın bugün terör saldırısı karşısındaki soğukkanlı duruşu ve programını aksatmadan sürdürüyor olması da bu teröre verilmesi gereken en önemli cevaplardan bir tanesidir. Biz ülkemize olan sevdamız 79 milyon vatandaşımıza karşı olan sorumluluğumuz un gereği Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Hiçbir saldırı girişimi bizi bu tavrımızdan alıkoymayacaktır” ifadelerini kullandı.
“Sonuna kadar Türkiye’nin bütünlüğünü, kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz” diyen Bingöl, “15 Temmuz akşamından sonra ortaya çıkan bu uzlaşma birlikteliğinde artık daha kalıcı olması en büyük temennimiz olacaktır. Bu uzlaşma kültürünün Türkiye’de yerleşmesi gerekiyor. Bu konuda da CHP olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız programını tamamladıktan sonra Ankara’ya dönecek. Sabırsızlıkla Genel Başkanımızı bekliyoruz. Bugün siyasi parti ayrımı yapmaksızın gün boyunca Türkiye’nin her tarafından bizi arayan vatandaşlarımız bu terör girişimini lanetlemiş, tavırlarını bizden yana koymuşlardır. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Sayın Genel Başkanımız Ankara’ya geldiğinde kendisini bütün vatandaşlarımızla siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşlarımızla birlikte karşılayacağız. Yarın da Sayın genel başkanımızla birlikte alçak terör saldırısını değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.