7 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, Atatürk posterlerinin alınmadığı iddia ederek terk eden CHP’li bir gruba tepki gösteren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Bostan, "Bizi Atatürk düşmanı göstererek ülkedeki uzlaşı ortamını bozmak isteyen zihniyet iş başındadır. Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde Atatürk posteri var diye alınmadıklarını iddia eden küçük bir grup bilmeli ki meydanda yüzlerce vatandaşımızın elinde Atatürk posteri vardı. Ayrıca yüzlerce CHP’li vatandaşımız da ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmak için meydanda yerini almıştı" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bostan, 7 Ağustos’ta Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Atatürk fotoğrafının da bulunduğu flamaların alınmadığını iddia ederek meydanı terk eden CHP’lilerin işin şovuna kaçtığını söyleyerek, "7 Ağustos’ta tüm Türkiye’de yapılan mitingler, kentlerin valilikleri tarafından organize edilmiştir. Bu mitinglerin düzenlenmesinde ve organizasyonunda partimizin doğrudan bir alakası yoktur. Ancak ‘Tek Millet, Tek Yürek, Tek Bayrak’ sorumluluğu ile partimiz tüm yetkili kolları ve partimize gönül veren vatandaşlarımız mitinglerde cumhuruna ve bayrağına sahip çıkmayı bir görev bilmiştir. Ancak Mersin’de yapılan mitingde bir grup CHP’li Atatürk fotoğrafının da bulunduğu flamaların alana alınmadığını gerekçe göstererek Cumhuriyet Meydanını terk etmişlerdir. Bu durum meydandaki vatandaşları olduğu gibi partimizi de rahatsız etmiştir. Olayın ardından Ak Parti İl Teşkilatı olarak yaptığımız araştırma neticesinde olayın CHP’li bir grup tarafından abartıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.
Mersin Valiliği’nin düzenlenen miting ile ilgili bir takım kararlar aldığını da söyleyen Bostan, “Valilik tarafından emniyet güçlerine miting alanına slogan taşıyan hiçbir materyalin içeriye alınmaması ile ilgili talimat verilmiştir. Buna istinaden emniyet güçleri üzerinde ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, Özgürlükçü Demokrasi’, ‘Cumhuriyet Sonsuza Dek’ gibi sloganların bulunduğu ve üzerinde Atatürk’ün resminin de yer aldığı flamaları miting alanına aldığı talimat gereği sokmak istememiştir. Amaçları üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olan ve bunu fırsata çevirmeye çalışan CHP’li bir grup alanı terk etmiştir. Aslında yetkililer ile yapılacak görüşmeler ile ortadaki sorun giderilecek iken CHP’li bu grup işin şovuna kaçmak istemiş ve alanı terk etmişlerdir. Kaldı ki miting sırasında yüzlerce Atatürk posteri alanda vatandaşlarımızın elinde yer almıştır. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde de yüzlerce CHP’li vatandaşımız ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmak için orada yer almıştır” dedi.
CHP’li bu grubun yaptığı eylem ile kendilerini Atatürk düşmanı göstermeye çalıştığını da savunan Bostan, “Atatürk flamalarının miting alanına alınmadığını gerekçe gösteren CHP’li bu grup bizi Atatürk düşmanı olarak göstermeye çalışmaktadır. Kaldı ki çevredeki binalara Atatürk posterlerinin asılmasını sağlayan Ak Parti İl Teşkilatıdır. Bu konuda da hassas bir çalışma izlemiştir. Milletimiz üzerinde bu tür algı yaratmaya ve provokasyon yaratmaya çalışan zihniyeti kınıyor, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelerini istiyorum. Belli ki uzlaşı ortamından bir takım çevreler rahatsız oldu. İstanbul Yenikapı’dan dalga dalga tüm Türkiye’yi saran ve tek yürek olan vatan aşkı, belli ki bazı çevreleri rahatsız etmektedir. 15 Temmuz sonrası yaşanan uzlaşı ortamını bozmak, birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek isteyen zihniyet vakit kaybetmeden, bin bir türlü bahanelere sığınarak bu ortamı bozmaya çalışmaktadır. Ancak milletimiz bunu idrak edecek ve gerekeni yapacaktır. Bu tür şer odaklarına fırsat vermeden, uzlaşı ortamını sürdürmek tek amacımızdır" şeklinde konuştu.