AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Başkanlık sistemi bizim olmazsa olmazımız değildir'' dedi.

Ankara Arena Spor Salonu'ndaki milletvekili aday tanıtımı etkinliğinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni anayasanın Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu, beyannamede bu başlığın yer alacağını söyledi.

Başkanlık sisteminin beyannamede olup olmayacağı sorusuna "Biz başkanlık sisteminde hiçbir zaman ısrarcı olmadık.” karşılığını veren Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki açıklamalarına bakarsanız, 'Başkanlık sistemi olmazsa olmaz değildir ama ben başkanlık sistemine inanıyorum' demişti. Meclis'te kurulan komisyonda da AK Parti, başkanlık sistemini hiçbir zaman dayatmamıştır. Başkanlık sistemiyle ilgili maalesef doğru bir tartışma yapmıyoruz. Başkanlık sistemi mi faydalı, şu andaki sistem mi faydalı, hangisi demokrasiyi daha güçlendirir, hangisinde güçler ayrılığı daha fazla olur, hangisinde Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam edebilir? Bunları olgun bir şekilde tartışmamız lazım. Şu andaki tartışma seviyesiyle zaten vatandaş da bir mesaj almıyor. O nedenle başkanlık sistemi bizim olmazsa olmazımız değildir. Başkanlık sistemine inanan arkadaşlarımız da var kendi içimizde, başkanlık sistemi yerine şu andaki sistemin daha da güçlendirilmesine inanan arkadaşlarımız var. Hepsi de kendi görüşlerini istişare toplantılarında dile getiriyorlar. O nedenle AK Parti illa bir şey dayatmıyor, hiçbir zaman da dayatmamıştır. Türkiye, en hassas meselelerini suçlamalarla hakaretlerle tartışmamalı."