AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, her ülke ve ailede olduğu gibi çift başlılık olduğu zaman gerçekten işlerin yürümediğini kaydederek, “Bürokrasiden geldim. İnanın bu devletin en büyük handikaplarından birisi bürokrasi. Gördüğünüz yatırımlarda samimiyetimle söylüyorum eğer bürokrasi olmasaydı bunlar 2013 veya 2014’te hepsi bitmişti.” Dedi.

Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Çelebi, toplantıda 25. dönemde TBMM’de kim gelirse gelsin başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Konuşmasının ardından Çelebi, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Ağrı’da belediye başkanlığını kaybettiniz? Yatırımları tam anlatamadığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna Çelebi, “Ama Patnos’u kazandık. Patnos 1936’dan beri ilçe ilk kez iktidarla çalışan bir ilçe. Patnos merkez ve köylerinin nüfusu 130 bin. Orada kazanmamız bir mazeret mi değil ama şunu da söyleyeyim AK Parti orada ciddi icraatlar getirdi. Doğunun Ak Parti'den başka bir şansı yok. Kim gelirse gelsin ne olursa olsun, bunu hepimiz bilmemiz lazım. Demokratik haklar, sosyal haklar ve yatırımlar açısından.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Partinizden listeye girip yerini beğenmedikleri için adaylıktan çekilenler var. Siz listeye girememenize rağmen teşekkür ederek ayrılıyorsunuz? Bunu neye bağlıyorsunuz?” sorununa Çelebi, “Bu benim kendi tercihim. Bu benim yaşam tarzım, bu benim minnettarlığım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana bu ülke de, ben daha önce devlet memuru idim. Ankara’da bürokrattım. Ben şuanda Türkiye’de bir milletvekiliyim. Bundan büyük paye olmaz. Benim tarzım bu benim ilime ülkeme AK Parti hükümetleri büyük hizmet getirdi. Bu benim vefa borcumdu. Huzurlarınızda özellikle Cumhurbaşkanıma hayatım boyunca minnettarım.” dedi.

“Ağrı’ya bunca yatırım yapılmasına rağmen bunun iyi anlatamamaktan dolayı tekrar aday yapılmamış olabilir misin?” sorusuna Çelebi, “Zannetmiyorum. Şimdiye kadar bu 3. basın toplantım. Bu bir nasip meselesi. Nasip olmadıktan sonra olmaz. Ben listeye girmesem de bu hükümet benim ilime çok yatırım yaptı.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “Ne umdunuz ne buldunuz? Hayal kırıklığımı var mı?” sorusuna Çelebi, “TBMM ben Plan Bütçe Komisyonu üyesiyim. 22,5 buçuk yıl devlete hizmet ettim. Ama gerçekten Meclis insanları yetiştiriyor. İnsanlar orada burası Cumhuriyet'in kahvesidir. Cumhuriyetin donanımlı insanların olduğu yerdir. Gerçekten insanlar bir şeyler öğreniyor. 2011’de ben geldiğim zaman belki sadece bürokrat kimliği ile gelmiştim. 2015 yılına gelindiğinde bir milletvekili olarak ayrılıyorum. Bu çok büyük bir onurdur.” cevabını verdi.

“AK Parti vekili olarak cumhurbaşkanı daha önce 400 vekil istemişti. Bugün ki açıklamalarında 335 ile yeni anayasa başkanlık için olabileceğine dair bir görüşü var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bana göre bu ülkeye başkanlık sistemi gerekli. Her ülke ve ailede olduğu gibi çift başlılık olduğu zaman gerçekten işler yürümüyor. Bürokrasiden geldim. İnanın bu devletin en büyük handikaplarından birisi bürokrasi. Gördüğünüz yatırımlarda samimiyetimle söylüyorum eğer bürokrasi olmasaydı bunlar 2013 veya 2014’te hepsi bitmişti. Başkanlık sisteminde 330 bana göre iyi bir rakam ama 400 olursa nur ala nur olur. Türkiye BDP aşmadığı takdirde AK Parti çok rahatlıkla mevcut sayıyı aşar. Ben başkanlık sisteminin Türkiye’ye hayırlı bir sistem olacağına kesinlikle kanaat getiren insanlardan birisiyim.”
Bundan sonraki süreçte ne iş yapacağının sorulması üzerine Çelebi, “Emekli bir insanım. Ankara’da bir iş buluruz. Siz bize bir iş teklifi getirirseniz sevinirim.” diye cevap verdi.