AB Bakanı Volkan Bozkır’ın “Benim kızımın başına böyle bir olay gelseydi, ben elime silahı alır cezasını verirdim” sözlerine partisinden de tepki geldi. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, Bozkır’ın sözlerini 'hukuk fukaralığı' olarak değerlendirdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın, Özgecan Aslan cinayeti sonrasında “Benim kızımın başına böyle bir olay gelseydi, ben elime silahı alır cezasını kendim verirdim” sözlerine muhalefetinden sonra AK Parti’den de tepki geldi. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, Twitter hesabından isim vermeden Bozkır’ın sözlerini eleştirdi. Yazıcı, sorumluluk mevkiindekilerin söylemlerine hukukun renk vermesi gerektiğini de belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Özgecan'ın annesi ve babası yaptıkları değerlendirmeleriyle hepimize ders verdiler. Sabırlar diliyor, kutluyorum. Hepimizi dehşete düşüren eylemler karşısında bile, özellikle sorumluluk mevkiinde bulunanların söylemlerine hukukun renk vermesi gerekir. Cezasını ben verir ve infaz ederdim, ama devlete ölüm cezası vermek yakışmaz demek, hukuk fukaralığıdır. Kamusal güç ve yetki kullanmakla ödevli olanların, üzüntü ya da tehevvürden kaynaklı söylemlerinin tölere edilmesi müşkülat arz eder.”