AK Parti eski Denizli İl Başkanı Avni Örki, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı il kongresinde söylediği 'partililerin sesini ebabil kuşlarına benzetme' ifadesiyle ilgili yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, konuşmasının gündem oluşturduğunu, bundan alıntı yapılarak yapılan haberlerin AK Parti’yi hedef aldığını savundu.

Yaptığı konuşma üzerinden yıpratma girişimlerini çok manidar bulduğunu ifade eden Örki, "Kongrede yaptığım konuşmada salondaki coşku ve sevgi nidalarını sanki ebabil kuşlarının çığlıkları gibi lanse etmeye çalışanlar vardı. Benim ağzımdan kendi partililerimi küçük düşürme gayretinde olan bazı gazete ve internet sitesinin yayınları bir kez daha göstermiştir ki bu çaba da boşa çıkmıştır. İsmini zikretmeyeceğim, belirli odaklara çalışan birçok yayın kuruluşu, tek bir kanaldan çıkan haberi yayımlayarak gündem oluşturma gayretine girdiler. Siyaseten bizleri bu güne kadar anlamayan, vatan ve millet aşkımızı kavrayamayan zihniyet, o günkü sözlerimizin de muhteviyatını çözememiş olacak ki bu girişimden medet umar hale geldi. Vatan ile millet ile işi olmayanlar başka şeylerin peşinde koşuyorlar. Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber Efendimiz'in hayatı bizlere örneklerle doludur. Bizim de bu olaylardan ve örneklerden günümüze ışık tutmaya çalışmamız gayet doğaldır. Anlaşılan o ki vermeye çalıştığımız mesaj tam olarak hedefine ulaşmış. Hezeyan ve korkuları, bir küçük ama bir o kadar da etkili cümleyle iyice ortaya çıkmış oldu." dedi.

AK PARTİLİLERİN BAĞIRMASINI EBABİL KUŞLARININ ÇIĞLIKLARINA BENZETMİŞTİ

Avni Örki, kongrede, "Bu salondan yükselen ses Kâbe-i Muazzama'yı yıkmaya gelen Ebrehe'nin fillerinin yüreğine korku salan ebabil kuşlarının çığlıkları gibi paralelcilerin, devlet ve millet düşmanlarının kalplerine korku salsın inşallah." ifadelerini kullanmıştı.