AK Parti Sakarya milletvekili eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti’nin MHP ya da CHP ile koalisyon kurabileceğini söyledi.

İsen, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni (SGC) ziyaret etti. Ziyarette Cemiyet Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyelerine seçimi değerlendiren İsen, bir koalisyon hükümetinin kurulabilmesinin mümkün olduğunu söyledi. AK Parti’nin MHP ya CHP ile koalisyon kurabileceğini ifade eden İsen, halkın bir partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermediğini vurguladı. İsen, “Tek parti iktidarı tabi ki bizim açımızdan çok daha farklı olurdu. Ama olmadı. Ancak AK Partisiz bir hükümetin kurulacağı zor görünüyor. AK Parti, MHP ya da CHP ile koalisyon kurabilir. Şimdiki tartışmalara bakmayın. İş resmi görüşmelere geldiğinde durum değişebilir.“ dedi. Avrupa’nın çok sayıda ülkesinde koalisyon hükümetlerinin olduğunu dile getiren İsen, Türkiye’de de bir koalisyon hükümetinin kurulacağına inandığını vurguladı.

Kendisinin milletvekilliği gibi bir derdinin olmadığını, hizmet vereceği, katkıda bulunacağı bir yerde olmak istediğini dile getiren İsen, “Ben şahsen kendimi hiç muhalefet partisi milletvekili olarak görmek istemem. O konumda bir partiden milletvekilliği teklifi gelse, ben kabul etmezdim. Benim milletvekilliği gibi bir derdim yok. Ben hizmet verebileceğim, katkı sağlayacağım yerde olurum.” ifadelerini kullandı.