AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul'un Uşak Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda bir araya geldiği taşeron işçilerden 7 Haziran seçimleri için partisine oy istediği iddia edildi. Ertuğrul’un, “Önümüzde çok önemli seçim var. Bu bir varlık mücadelesi. Siz 3 vekil gönderin bakın, devlet olarak daha neler yapacağız.” dediği ifade edildi.

İlknur Ertuğrul, hastanede üyelerini ziyaret ettiğini belirterek, konferans salonunu kullanmadığını ileri sürdü. Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Abdurrahman Yılmaz ise toplantının bilgisi dahilinde olmadığını, izni dahilinde böyle bir toplantının yapılamayacağını kaydetti.

Uşak Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, taşeron işçilere hitaben, 7 Haziran seçimlerinin varlık mücadelesi olduğunu belirtti. İddiaya göre Ertuğrul konuşmasında, “Seçimlere 45 gün kaldı. Bir ev demek 4 oy demek, bir buçuk ay seçim konuşacağız. Hak hukuk ve nizam ile beraber biz size sahip çıkacağız ve çıkıyoruz. Önümüzde çok önemli seçim var. Bu bir varlık mücadelesi… Başkanlık sisteminin gelmesi ve sizin birçok haklara sahip olmanız için bu seçim çok önemli.” dedi.

"3 VEKİL GÖNDERİN BAKIN DEVLET OLARAK NELER YAPACAĞIZ"

Özel güvenlikçilere sahip çıkılmadığını belirten bir katılımcının eleştirisi üzerine Kadın Kolları Başkanı Ertuğrul, “Biz hiçbir çalışanımızı mağdur etmedik. Bugüne kadar bunu dillendiren hiçbir devlet yetkilisi bile olmadı. Bunu göze bile alamazlar. Ne kadar güçlü devlet o kadar… Siz 3 vekil gönderin bakın, devlet olarak daha neler yapacağız. Dünya şu anda Türkiye’nin seçimini bekliyor… Sizler taşeron firma olarak beklediğiniz şeye bakın. Biz Uşak’ta 3 sıfır yaparız. 7 Haziran seçimleri var olma mücadelesi. Önümüzde önemli seçim var, partimize ve davamıza sahip çıkacağız. Bu vefa borcumuzun gereğidir. Bu vefa borcundan dolayı AKP'ye çalışmalıyız." diye konuştu.

İlknur Ertuğrul, iddialarla ilgili olarak hastanede üyelerini ziyaret ettiğini, ancak konferans salonunu kullanmadığını öne sürdü.

Hastane Başhekimi Abdurrahman Yılmaz ise, “Böyle bir toplantının bilgim dahilinde olması mümkün değil. İmkanı yok, Bu tarz toplantıya izin vermem mümkün değil. Bize yazılı bir talep yok. Konuyu kendi içimizde araştırıyoruz. Haftalık yapılan rutin toplantıya katılmışlar. İki tane bilgi işlemci ile konuştum. Konuştuğum arkadaşlar toplantıya katılmadıklarını söylediler. Bu toplantı benim iznim dahilinde olan bir toplantı olmadığını bilmenizi isterim. Herhangi bir siyasi partiden bana böyle bir yazılı talep gelmedi. Gelse bile benim izin vermem mümkün değil. Elimizde şu an şikâyet dilekçesi yok, elimizde şikâyet dilekçesi olsa gerekeni yaparız.” dedi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ise soruları cevapsız bıraktı.