Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun 59. Birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetirken, katip üyelikleri İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık yapıyor.

Bahçekapılı, 2009 yılından hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesinin vefatı üzerine kısa bir konuşma yaptı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun değerli annesinin vefat ettiğini öğrendiklerini belirten Bahçekapılı, “Merhumeye Allah'tan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Bu vesileyle, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'na da tekrar tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın tavırlarından dolayı usul tartışması açılmasını istedi. Vural’ın talebinin kabul etmeyen Bahçekapılı AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e gündem dışı söz verdi. Özbek’in konuşması devam ederken Oktay Vural ve bazı MHP’li vekiller kürsüye gitti. Burada kısa süreli konuşmanın ardından AK Partili kadın millekvekilleri kürsüye doğru geldi. Kadın vekiller Başkanlık divanında zincir oluşturdu. Aralarında AK Parti kadın milletvekillerinden Belma Satır, Alev Dedegil, Gülay Samancı’nın da bulunduğu 7 kadın vekil zincir oluşturarak başkanlık divanını korumaya aldı. Kısa süreli tartışmanın ardından milletvekilleri salondaki yerlerine geçti.