25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı da kaydını yaptırdı. Kurt, burada yaptığı açıklamada koalisyonun ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, sağduyunun kazanacağını vurguladı.

Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılanan Kurt, mazbatasını teslim etti. Oylama ve yoklama için parmak izi veren ve gerekli bilgi formlarını dolduran Özegen'e milletvekili rozetini eşi İlhan Erkan Kurt taktı. Kurt, gazetecilere ve Meclis personeline Çorum leblebisi ikram etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurt, heyecanlı olduğunu ve bundan sonra millet için çalışacaklarını söyledi. Kendisinin siyasete AK Parti teşkilatlarından geldiğini belirten Kurt, koalisyon konusunda ise hayırlı olmasını diledi. Hep birlikte bir karar verileceğini dile getiren Kurt, sağduyunun kazanacağını vurguladı. Erken seçim konusunda da Kurt, buna genel merkezin karar vereceğini ve çıkacak karara uyacaklarını ifade etti.

Seçmene söz verdikleri için evlerini Çorum'a taşıyacaklarını vurgulayan Kurt, "Çorum'da evimiz kiradaydı. Kiracımızı çıkaracağız inşallah. Oraya yerleşip hafta sonları, Meclis olmadığı zamanlar Çorum'da olacağız. Çorumlulara, onlara söz verdik." dedi.