AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Özellikle bir süreden beri Meclis Divanı'nın oluşmasına ilişkin bir gecikmenin olduğu yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Ünal, 1 Temmuz'da Meclis'in başkanını seçtiğini ifade etti.

Dün Meclis Başkanı'nın Danışma Kurulu toplantısı yaptığını dile getiren Ünal, divanın kaç üyeden teşkil edileceğinin konuşulduğunu kaydetti. 16-17-18 kişiden de oluşsa AK Parti'nin üye sayısının değişmeyeceğini belirten Ünal, diğer partilerin uzlaşması halinde kendilerinin de bu uzlaşmaya katılacaklarını ifade ettiklerini söyledi. Bir mutabakat çıkmadığını dile getiren Ünal, bugün 18 kişi üzerinden bir danışma kurulunun genel kurula getirileceğini kaydetti.

AK Parti'nin yarın kapalı grup toplantısında yapılacak seçimle üyelerini seçeceğini anlatan Ünal, CHP'nin üyelerini bildirdiğini, ancak MHP Ve HDP'nin üyelerini henüz bildirmediğini söyledi. Gecikmenin sebebinin AK Parti'den kaynaklanmadığını ve bu suçlamanın haksız olduğunu ifade eden Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilendirmenin de abesle iştigal olduğunu vurguladı.

Dün Meclis'in çalışmamasıyla ilgili partilerin grup kararı aldığını hatırlatan Ünal, dün CHP'li bazı vekillerin açıklama yapmasının hoş olmadığını kaydetti.

Mahir Ünal, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun "AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi." açıklamalarını da eleştirdi. "Halaçoğlu'nun partimize yönelik ifadesini kınamak istiyorum." diyen Ünal, "Bu sözler hem siyasi ahlaka uygun değil, hem de bir diğer siyasi partinin ne diyeceğini tahmin üzerinden bu şekilde ifade kullanmak hoş değil. Siyasi partiler dini değil, siyasi kimliği olan partilerdir. Biz bugüne kadar etnik ve dini temelde ayrımcılık olmaması için mücadele ediyoruz. Bu ifadeler bizi üzmüştür." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine ise Ünal, MHP'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalarla siyasi pozisyonunu ortaya koyduğunu ifade etti. CHP ve kendilerinin de yaptığı açıklamalarla siyasi pozisyonlarını ortaya koyduklarını belirten Ünal, "Cumhurbaşkanlığı makamının koalisyon görüşmelerinin bir parçası haline getirilmesi doğru değildir. Halkın yüzde 52 oyu ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanının koalisyonun bir parçası halin getirilmesi, yapılacak görüşmelere, müzakereye, asıl görüşülmesi gereken meseleye hiçbir katkı sunmaz; doğru olmaz." dedi.