Fethiye Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Halil Doğan, halkın kararını beğenmediğini iddia ettiği partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Büyükşehir Yasası ile kapatılan Çiftlik Belediye Başkanı olan son seçimlerde de AK Parti’den Fethiye Belediye Meclis Üyesi seçilen Halil Doğan, partisinden istifa etti. Daha önce de CHP’den istifa ederek AK Parti saflarına katılan Doğan’ın istifa gerekçesi şehit cenazelerinin olduğu bugünlerde AK Parti'nin erken seçim istemi oldu.

Doğan yaptığı yazılı açıklamada, terör olaylarının artmasına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Güzel ülkemde her gün dökülen kanları görmezden gelen ülkemizin büyük terör ve ekonomik sıkıntılar ile boğuştuğu bir dönemde ülke çıkarlarını göz ardı edip sadece kendi ve parti çıkarlarını düşünen halkımızın 'anlaşın, uzlaşın ülkeyi birlikte yönetin' mesajını kabul etmeyip halka 'siz yanlış yaptınız, verdiğiniz kararı biz beğenmiyoruz, bu kararı düzeltin' diye halka karşı gelen bir parti ile milletimizin huzura kavuşması mümkün görülmemektedir. Halk kutuplaşma değil uzlaşma istemektedir. Ülkeyi bir ay boyunca oyalayıp koalisyonculuk oyunu oynayan, sonra da 'biz erken seçim istiyoruz' diyerek kendi çıkarları için ülkeye zaman ve para kaybettirenlere halkımızın hak ettikleri dersi vermesi temennisiyle 14 Ağustos 2015 tarihi itibari ile AK Parti'den istifa ediyorum.”

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Doğan’ın istifası ile ilgili ilerleyen günlerde değerlendirme yapacaklarını açıkladı.