AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün gece TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan gerilim sırasında yaralanan HDP’li vekillerin kendi kendilerine darp ettiklerini savundu. Elitaş, “Onlar bize fiili saldırı yapmışlardır. Kendilerine verilen rolü çok güzel uygulamışlar, ‘bize darp edildi, vücudumuz morardı’ diyorlar. Anladığım kadarıyla, bunlar kendilerini darp etmişlerdir.” diye konuştu. Elitaş, üç muhalefet partisinin dün Genel Kurul’da ittifak yaparak görüşmeleri kasıtlı olarak terörize ettiklerini anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dünkü Genel Kurul’da çıkan milletvekili kavgasından sonra konu ile ilgili Meclis’te açıklamalarda bulundu. Kapalı oturumların görüntüleri olmadığı için bazı şeyleri izah edemediklerini kaydeden Elitaş, “Zeytinyağı gibi üste çıkmaya gayret ediyorlar. Bakın, HDP’li bir milletvekili stenoların sandalyelerini alıp AK Partili milletvekillerine fırlatmaya çalışmıştır. Ben öyle inanıyorum ki iki kadın milletvekilleri kendilerini darp etmişlerdir. Hiçbir AK Partili Milletvekili onlara fiili bir uygulamada bulunmamış, fiili bir saldırı yapmamıştır. Onlar bize fiili saldırı yapmışlardır. Kendilerine verilen rolü çok güzel uygulamışlar, ‘bize darp edildi, vücudumuz morardı’ diyorlar. Anladığım kadarıyla, bunlar kendilerini darp etmişlerdir.” diye konuştu.

“MUSA ÇAM, AYAĞI TAKILARAK DÜŞTÜĞÜ İÇİN YARALANDI”

Mustafa Elitaş, çıkan olaylardan sonra hastaneye kaldırılan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın arbede içinde ayağının çiçeklerin bulunduğu yerdeki mermere takılarak düştüğünü iddia etti. Elitaş, “Herhalde orada bir zedelenme olmuş olabilir. Hiçbir AK Partili milletvekili ona doğrudan doğruya fiili saldırısı yoktur. Sadece o arbede esnasında ayağı mermer korumaya takıldığından dolayı düştüğünü tahmin ediyorum. Başka bir şekilde itme ya da fiili bir eylem yoktur.” dedi.

“AYŞENUR BAHÇEKAPILI, KADINA ŞİDDETİN KINANDIĞI BİR SÜREÇTE VEKİLLER TARAFINDAN ŞİDDETLE TACİZ EDİLDİ”

Dün TBMM’de kamuoyunda uzun süredir tartışılan kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen kanun tasarısının görüşülmesine başlandığını ifade eden Elitaş, “Maalesef üç siyasi partinin o anda TBMM’yi idare eden bir kadın milletvekilinin Meclis Başkanvekili’ne karşı sözlü şiddetleriyle yaptıkları tacizle bütün milletimiz ibretle izlemiştir. Sayın Ayşenur Bahçekapılı, günün anlam ve önemine binaen kadına şiddetin kınandığı bir süreçte elinden geldiğince müsamaha göstermiş ama özellikle HDP, CHP ve MHP vekilleri tarafından açık ve şiddetle taciz edilmiştir.” diye konuştu.

“CHP VE MHP, HDP’NİN VAGONA HALİNE DÖNDÜ”

Dün TBMM’de üç siyasi parti ittifak yaparak demokratikleşme paketini engellemek için olağanüstü bir ittifak sağladığını ifade eden Elitaş, “CHP, dün de gördüğümüz gibi, tapelerde izlediğimiz gibi paralel örgütün maşası haline gelmiş. MHP, paralel örgütün taşeronu olma gayreti içerisinde bulunuyor. Ama TBMM’de dün yaşanan tablo gösteriyor ki, hem CHP hem de MHP, HDP’nin maalesef vagonu haline dönmüş.” dedi.

AK PARTİLİ ELİTAŞ: HDP’Lİ KADIN VEKİLLER BANA TACİZ UYGULADI

HDP’nin iki siyasi partiyi kendi vagonu yapıp gündemi tıkamak istediğini savunan Mustafa Elitaş, “Sandıktan değil, sokaktan iktidar çıkarmaya çalışanlar TBMM’de dün terör estirdi.” ifadesini kullandı. AK Partili Elitaş, kendisinin HDP’li Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan’ın kürsüye gelerek konuşmasına mani olmaya çalıştığını ifade ederek “Bana taciz uygulamışlardır. Beni kürsüden uzaklaştırmaya çalıştılar. Ama bugün basın toplantısında görüyoruz ki, tamamen kamuoyunu yanıltma şeklinde beni sözlü hedef göstererek sanki kadın milletvekillerini uzaklaştırmaya çalışan, kürsüden başka tarafa göndermeye çalışan benim gibi göstermeye çalışmışlardır.” diye konuştu.

“BUNLAR HEDEFLERİNE ÇOCUKLARI VE KADINLARI KULLANARAK ULAŞMAK İSTİYOR”

Dünkü olaylarda HDP’nin taşeronu olarak CHP ve MHP’nin yarış içine girdiğini savunan Elitaş, polis salahiyet kanunu Avrupa ülkeleri ile karşılaştırmalı mukayesini yaptı. Polise hiç kimseyi keyfi olarak gözaltına alma yetkisi vermediklerini kaydeden Elitaş, “Sokaklarda eylemler yapıp önceleri çocukları polisin önüne atanlar maalesef dün iki kadın milletvekilini kürsüde konuşan bana karşı taşeron olarak kullanarak kürsüyü işgal etmeye kalkmışlardır. Bunlar, hem çocukları hem de kadınları kullanarak hedeflerine ulaşmaya amaçlamaktadırlar.” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, TBMM KAVGASINDAN HABERDAR EDİLDİ

Dünkü yaşanan hadiselerden büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Elitaş, yarın gündeme kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade etti. 28 Şubat ve 1 Mart tarihleri haricinde İç Güvenlik Paketi görüşmelerine aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Elitaş, dünkü olaylardan yurtdışında bulunan Başbakan Davutoğlu’nun bilgilendirildiğini ve Meclis’te düzenlediği basın toplantısından Davutoğlu’nun haberdar olduğunu kaydetti.