AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Milas-Bodrum arasında mülteci kampı kurulacağı iddialarına tepki gösterdi.
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Milas-Bodrum arasında mülteci kampı kurulacağı iddialarına tepki göstererek, “Muğla ili sınırları içerisinde yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili herhangi bir kamp yerleşkesi düzenleme ve çalışması gündemimizde yok” dedi.
Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde bazı siyasilerin Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağı yönündeki açıklamalarını eleştirerek, “Yapılan açıklamalar tamamen art niyetli ve çözüm üretmekten çok insanları provoke etmeye yönelik. Bu konuyla ilgili olarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Muğla Valimiz ile görüştük. Muğla ili sınırları içerisinde yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili herhangi bir kamp yerleşkesi düzenleme ve çalışması gündemimizde yok. Yapılan açıklamalar tamamen art niyetli” diye konuştu.
Milletvekili Öztürk, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Bodrum’da bir toplantı yaptığını anımsatarak, şunları söyledi:
“Bakanımız kendisi bizzat açıkladı. ‘Bodrum’da ve Ege’de mülteci ve sığınmacı kampı olmayacak’ dedi. Muğla’da da öyle bir durum yok. Bodrum, Milas ve tüm ilçelerimizde böyle bir kamp ne düşünülüyor, ne de uygulamasına geçildi. Böyle bir kampın kurulmayacağını Muğlalı vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum”