AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 12 Azerbaycan askerinin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Biz Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan’ın yanındayız. Ama bir savaşta temenni etmeyiz Türkiye olarak” dedi.
Karabük’te temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Şahin, 12 Azerbaycan askerinin Ermeni askerlerince öldürülmesi ile ilgili soru üzerine Türkiye olarak Azerbaycan’ın yanında olduklarını söyleyerek, “Dağlık Karabağ konusu uzun yıllardır o bölgede kangren haline gelmiş bir sorundur. O topraklar Azerbaycan topraklarıydı ve Ermeniler tarafından işgal edildi. Burada bir barışın temin edilmesi ile ilgili üçlü bir inisiyatif var uluslararası. Bu inisiyatifin devreye girerek işgal edilmiş olan toprakların Azerbaycan’a verilmesi sonucunu doğuracak olan bir barış planını hazırlayarak, bunu taraflara kabul ettirmeleri, orada meydana gelen bu sıcak çatışmaları engeller. Memnuniyetle öğrendim ki Azerbaycan tarafı ateşkes ilan etmiş ama Ermenistan tarafı savaşa devam ediyor. Dünyanın hiçbir bölgesinde sorunların silah yoluyla çözülmesi taraftarı değiliz. Burada da konuya silah kullanılmadan, insanlar ölmeden bir çözüm bulunmasını arzu ederiz. Ancak biz Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan’ın yanındayız. Ama bir savaşta temenni etmeyiz Türkiye olarak” dedi.
KKTC’de Ulusal Birlik Partisi’nin koalisyondan ayrılarak hükümetin düşmesini de değerlendiren Şahin, “Bizim yavru vatan olarak değerlendirdiğimiz KKTC’de bir hükümet sorunu çıkmış olmasından üzüntü duyduk. Siyasi partiler yeniden bir durum değerlendirmesi yapacaklardır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hükümetsiz kalmaması, yeni bir hükümetin kurulması ve güvenoyu alarak Kıbrıs halkına hizmet etmesini arzu ederiz. Bizim Türkiye olarak kendilerine tavsiyemiz soğukkanlılıkla hareket ederek KKTC’nin menfaatin, parti menfaatinden daha üstün tutarak konuya yaklaşmalarını bekleriz ve tavsiye ederiz ve arzu ederiz. Bu hükümet sorunu yakında iyi niyet hakim olarak çözülür” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin şuanda sadece bölücü terör örgütü ile mücadele etmediğini, terör örgütleriyle mücadele ettiğini kaydeden Şahin şunları söyledi:
“Başta DEAŞ, PKK olmak üzere paralel yapı dediğimiz örgütte Türkiye’ye karşı PKK ile işbirliği içinde. O bakımda böyle bir yapıya geçmişte çok iyi niyetle girmiş içersinde yer almış vatandaşlarımızın bütün bu gelişmeleri yakinen değerlendirmelerini istiyorum. Bende geçmişte bu yapının sadece eğitim alanı ile ilgili faaliyetlerde bulunduğunu düşünerek kendilerine yakın durmuştuk. Ama sonradan anlaşıldı ki, İslam dinini kullanarak farklı amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş bir yapıdır. Tamamen yurt dışından yönetilmektedir. Bu örgütün lideri ABD’dedir ve maalesef Türkiye’yi sevmeyen oradaki bir takım çevrelerle işbirliği halindedirler. Neocanlar dediğimiz ABD’ki güçlü bir lobi ile işbirliği yapmaktadırlar. Artık her şeyleri ortaya dökülmüştür. Bu yapının Türkiye’nin gelişmesine zarar vermemesi ile ilgili alınması gereken her türlü tedbir Emniyet ve Yargı tarafından alınmıştır. Milli Güvenlik kurlu bu örgütü legal görünümlü illegal örgüt olarak tanımıştır ve tanımlamıştır. Her türlü Türkiye’ye zarar vermeye çalışan örgütle mücadele edildiği gibi bu örgütle de mücadeleye devam edilecektir. Türkiye’nin bekası için bu son derece önemlidir.”
Şahin, Kurtuluş Mahallesi’nde bir kahvede bugün oynanan Boluspor-Karabükspor maçını da vatandaşlara birlikte izleyip yerinde adeta hop hop kalktı. Şahin, maçın ardından gazetecilere Bolu karşısında Karabükspor’un 3 puanla dönmesinin sevindirici olduğunu söyledi.