AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Hainlik edenlerin ve bölücülük yapanların idam edilmesinden yanayım” dedi.
Denizli’de darbe girişimine karşı halkın sürdürdüğü ‘demokrasi nöbeti’ devam ediyor. Akşam hava kararmasıyla birlikte gelen vatandaşlar Delikli Çınar Meydanında toplantı. Polis olası herhangi bir olumsuzluğun olmaması için meydana giriş ve çıkışı sağlayan ana yolları araç trafiğine kapatarak, yoğun güvenlik önlemi aldı.
Demokrasi nöbetine AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve yüzlerce sayıda vatandaş katıldı.
Telefonla bağlanıp halka seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “milletin demokrasi günü dün hayırlı olsun demiştik. 15 Temmuz’da milletin de, milli iradenin de, bu ülkenin her şeyiyle demokrasi sahibi olduğunu gösterdi. Destanlar yazan Denizlili hemşerilerim de, Müftü Ahmet Hulusi Efendi hazretlerinin torunları da farklılıklarını gösterdi. Sizleri Allah rızası için çok seviyorum. Denizli’den çıkan, bu millete karşı hain ayaklanmaya, bu milletin askerlerini göndermeye çalışanları da benim Denizlili hemşerilerim Çardak Havaalanında durdurdu, onları hepsini adalete teslim etti. Onun için emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Denizlili hemşehrilerime, Çardaklı kardeşlerime Denizli Valimize, Denizli Büyükşehir Başkanıma, bütün arkadaşlarıma bilhassa tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.
Demokrasi devletini asla bırakmayacağız, bu milleti çapulculara asla bırakmayacağız. Bu milleti Allah ile aldatarak, bu milleti kandıranların inlerine gireceğiz demiştik, 2013 15-27 Aralık’tan sonra Çınar meydanında söylemiştik bunu. İnşallah inlerine girip, inlerini kurutacağız. Onların iştahlarını kurutacağız. Onların heveslerini kursaklarında bıraktık, onların köklerini kazıyacağız, bundan emin olun” diye belirtti.
Milletin iradesine vurgu yapan Bakan Zeybekci, “Milletin iradesinden hiçbir irade bu ülkeye egemen olmayacaktır. Milletin iradesinden hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayacaktır. Bu ihanete katılmayan, silahlı kuvvetlerimize ve Mehmetçiklerimize, bu ihanete karşı havadan F-16 yağdıranlara, havadan meclisi tarayan helikoptere, ellerindeki tabancalarla Allah-u Ekber diyerek karşı koyan, bütün polis kardeşlerime ve o tankın önüne yatan kahraman kardeşime, namlunun üstüne çıkan kahraman kardeşlerime, askeri araçlarının önüne yatan kahraman kardeşlerime minnetle, şükranla selamlıyorum. Kaybettiğimiz kardeşlerime de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bu ülkenin üç beş çapulcuya bırakılamayacak kadar değerli olduğunu vurgulayan AK Parti Milletvekili Şahin Tin, “Bu ülke, bu insanlar hep mutluluk, yatırım ve geleceğe doğru bakarken, bu ülkenin insanlarının geleceğini karartmak için, bir avuç darbeci, çapulcu, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalıştı, siz buna müsaade etmediniz. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Her zaman her ihtilal döneminde şehidimiz vardır. Bu ülkenin toprakları hep kanla sulandı. Biz atalarımızın kanıyla sulanmış bu toprakları, üç, beş çapulcuya, dış ve yabancı ülkelerin üç, beş maşasına bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
Son günlerde tartışılan idamın geri getirilmesi konusuna değinen Tin, “İnşallah bölücülük yapan, hainlik edenlerin suçunun cezasını da gerektiği gibi verileceğini ve bunların idam edilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.